2007.GADA VEIKUMS - 31.12.2007

Šis gads bija fantastisks, un ir jauki paskatīties uz paveikto tieši pirms Jaunā Gada atnākšanas, tad nu te būs mūsu skaistās un gudrās Habītes izstāžu apkopojums par 2007.gadu.

  • 25 izstādes, 18 ārpus Latvijas
  • 17x klases uzvaras ar EXC1
  • 7x BB1
  • 11x CAC (Somija, Latvija, Lietuva, Igaunija, Slovēnija, Baltkrievija, Polija)
  • 2x RES CAC
  • 5x BOB
  • 3x BOS
  • 3x BIG-1, BIG-2, BIG-4
  • Kluba Uzvarētāja 2007
  • BH testa pārbaude (pirmais RR Latvijā ar temperamenta un paklusības testu)
  • BIS-1 un 2x BIS-2 audzētavu konkursa panākumi 

Un arī nākamajam gadam mums ir lieli plāni, paši nozīmīgākie ir mūsu pirmie gaidāmie ridžbeka kucēni jau janvāra vidū! Un par pārējo jau uzzināsiet laika gaitā :) Priecīgu svinēšanos un Laimīgu Jauno Gadu visiem, visiem, visiem!!!!

 

SVĒTKU LAIKS - 28.12.2007

Ziemassvētki jau nosvinēti un Jaunā gada balles vēl priekšā - tad, lai visiem jauki svētki un vēl veiksmīgāks Jaunais gads!!! Mūsu svētku laika bildes apskatāmas šeit... Un liels paldies par fantastiskajiem apsveikumiem un vēlējumiem! Habuce aug liela un mēs jau sākam lēnām gatavoties kucēnu priekiem :)

KAĶĒNI JAUNĀS MĀJĀS - 26.12.2007

Nu jau būs kāds brītiņš pagājis,  kopš visi 3 mazie rakari ir pārcēlušies uz savām jaunajām mājām. Pirmais uz Rīgu lepni aizbrauca Domino - viņu tagad mājās izklaidē lielais akvārijs un, ja neskaita dažas palaidnības, tad puisis uzvedoties gana godīgi! Brīvdienās Domino dodas atpūsties savējiem līdzi uz Roju, un ārī mazā Dafne ir pārcēlusies dzīvot tuvu pie jūras - Dafne dzīvo Liepājā. Mazajai princesei ir daudz jaunu draugu - papagailīte Čiepa, bruņurupucis un arī lielais skaistais akvārijs, kur relaksēties pēc dienas aktīvajām rotaļām :) Un pēdējais aizbrauca mazais lidotājs Dante, viņš pamanījās pirms braukšanas sasist ķepiņu un tā nu palika pie mums vēl dažas dienas ilgāk, bet nu Dante ir ticis pie fantastiska lielā brāļa Mērfija! Man ir milzīgs prieks par tik fantastiskiem saimniekiem - jūs esat paši labākie :) Galerijā atradīsiet dažas jaunas Domino un Dantes bildes.

CIEMOS PIE PEPIJAS - 17.12.2007

Latvijā ir ieradusies pirmā RR meitene no Zviedrijas - Rex Ventors Pepija  dzīvo Ādažos pie mūsu draugiem Mārtiņa un Ievas! Mēs, protams, nenocietāmies un jau nākamajā dienā bijām klāt raudzībās. Pepija ir burvīga un esmu bezgala lepna būt par viņas krustmāti!!! Nevaru vien sagaidīt Habuces kucēnus, tāds mazs ruds kunkulītis ir tik mīļš - visu vakaru nevarēju vien beigt mazo bužināt :)
   
Tante Habe, smaidīgā es un mazā Pepija man klēpī...

KUCĒNI, KUCĒNI, KUCĒNI - 15.12.2007

Urrrrrrrrrāāāāāā - paldies visiem īkšķu turētājiem - sonogrāfija apstiprināja mūsu cerības!!!!! Habuces un Hony mazie ridžbekbēbji gaidāmi ap janvāra vidu!!!!

HENDLINGA APMĀCĪBA - 9.12.2007

Visu nedēļu Gerard O'Shea pavadībā mācījāmies daudz noderīgu lietu - par pozitīvajām apmācības metodēm, suņa motivēšanu, klikera treininga principiem, mūsdienīga hendlinga variācijām un citām foršām tēmām... Tas bija lieliski - es ļoti priecājos, ka par spīti mazajām telpām mēs varējām iemācīties tik daudz - milzu liels paldies visiem dalībniekiem un tik pat liels paldies mūsu fantastiskajam Gerardam!!! Gatavojamies februārim ;)

BRAUCIENA BILDES - 25.11.2007

Te nu būs apskatāmas mūsu 3000km garā Čehijas brauciena bildes... Mums pašiem ļoti patika un Hony tiešām bija pasakaini foršs suns - tagad atliek tikai gaidīt mazos Habīšus janvāra vidū :)

COCO KĻŪST PAR ČEMPIONI - 24.11.2007

Skaistā šokolādes kaķu dāma Coco Cassia ir pirmā taisnspalvainā Selkirkas rekss dāma, kura tikusi pie čempiona titula - Maija un Coco - apsveicam Jūs abas no sirds!!! Bet tas nemaz nav vis - oktobrī Coco pamanījās iegūt pat Best in Show mājas kaķa titulu -tas nu ir viens varens saniegums - mēs ar Jums lepojamies!!!

HENDLINGA KURSI TUVOJAS - 23.11.2007

Gribēju atgādināt visiem, ka Gerard O'Shea hendlinga kursi notiks jau pavisam drīz - iesācēju grupai 3 un 6.decembrī un otrā līmeņa kurss būs 4 un 5. decembrī - visas nodarbības notiek no 17-22. Par to, kas jāņem līdzi uz kursiem lasiet šeit...

KĀ HABE SATIKĀS AR HONY - 18.11.2007

Pirmdienas vakarā beidzot bija īstais brīdis doties ilgi gaidītajā braucienā pie Habuces līgavaiņa Hony, tā nu mēs visi 4 + Habe kāpām mašīnā un devāmies ceļā... Ceļš bija garš - 1400km cauri Lietuvai, milzu Polijai un tad vēl gandrīz cauri visai Čehijai, taču puikas uzvedās lieliski un jau otrdienas vakarā mēs bijām atbraukuši. Jaukie Hony saimnieki Petra un Miroslav mūs sagaidīja jau pa ceļam un aizveda līdz smukajam lauku rančo. Nākamajā rītā devāmies ciemos pie Hony - un viss notika labāk nekā es varēju iedomāties, Hony ar Habuci iemīlējās no pirmā acu skata! Viņi abi kopā izskatījās burvīgi un abi arī uzvedās lieliski, pēc skaistām rotaļām un izskriešanās Hony pierunāja Habi arī uz ko vairāk un tā nu ar prieku varam sākt gaidīt mazos "Habīšus"... Apsolos ievietot ceļojuma bildes tuvākajā laikā, bet tikmēr apskatiet Habes izredzētā saldumiņa lapu ;)

KAĶĒNU ZIŅAS - 8.11.2007

Vakar mūsu Devonrekss mazuļiem palika jau 2 mēneši un nu arī visiem jau ir jaunie saimnieki, kuri nevar vien sagaidīt, kad mazuļi izaugs gana lieli, lai dotos uz jaunajām mājām :) Abi runcīši Dante un Domino kļūs par Rīgas puikām un Dafnīte brauks uz Liepāju - mēs ļoti priecājamies par tik foršiem saimniekiem mūsu mazajiem amzierīšiem :) Un gaidīsim visus atkal ciemos!

JAUNAS KAĶĒNU BILDES - 4.11.2007

Mazie rakari jau aug lieli - ir okupējuši viesistabu un dzīvojas zem dīvāna, ja vajag paslēpties, pa visrtuvi, ja gribas uzēst un pa palodzi, ja ir laiks solārijam :) Visi 3 kaķēni ir izauguši dikti skaisti - pārbaudiet paši - jaunākās bildes atrodamas galerijās - Domino, Dante, Dafne, ciemiņi un kaķu koks... Starp citu - melnbaltais superpuika Domino vēl ir brīvs - dodiet ziņu, ja šis mazais amizantais delveris ir iekarojis Jūsu sirdi - viņš tiešām ir fantastisks :)

VASARAS BILDES BEIDZOT GALERIJĀ - 3.11.2007

Labāk vēlu, nekā nemaz ;) Visu dienu pavadīju šķirojot vasaras bildes un nu variet apskatīt - cik forši mums šovasar gāja - braucām visi uz Palangu, uz Haapsalu, bijām tepat Ogres izstādē un pēc tam forši pasvinējāmies pie mums, un bijām arī Medību izstādē... Bija forši vasarā... Bet arī ziemai nav ne vainas un tad jau atkal būs vasara  :)

PIRMAIS SNIEGS - 3.11.2007

Šogad sniegs ir ļoti agri - vēl tak tikai novembra sākums... Bet ko darīt, ejam ārā un taisam sniega bildes ;)

JAUNAS KAĶU BILDES - 27.10.2007

Beidzot pievienotas bildes no Amres meitas Betiņas un mazmeitas Auroras pirmās izstādes...

Arī kaķēnu galerijā DAUDZ jaunu bilžu ;) Mazie dauzoņas jau ir tikuši pie vārdiņiem - Domino būs mūsu melnbaltais brīnums, Dante būs mazais sprogainīties un mazā puķīte būs Dafne - pilnā vārdā Daffodil - narcise:) Amizantais plikadīda Domino vēl meklē sev īstos saimniekus!

KIMCIS IR PROM - 21.10.2007

Saulainā sestdienas rītā mūsu vislabākā, jaukākā, skaistākā un vienīgā patiešām īstā RR draudzene Kima pameta mūs. Pavisam negaidīti. Vēl pirms 2 dienām sēdējām kopā uz dīvāna - Kimcis man kreisā pusē un Habuce labā - abas smuki saritinājušās, kā tikai karaliskais ridžbeks māk, tik mīļi un skaisti... Kima bija pirmais ridžbeks, kuru redzēju izaugam, ar kuru vienmēr tikāmies visās foršajās suņu ballītēs, ar kuru kopā sacentāmies izstādēs un vienmēr pēc ringa bijām labākie draugi - tā bija īsta draudzība un tieši tāpēc tagad ir tik ļoti sāpīgi. Kimci - Tu būsi vienmēr mūsu sirdīs... Tu mums ļoti, ļoti pietrūksi!

Kima un mazā Habuce pirms 2 gadiem...

JAUNAS BILDES - 16.10.2007

Pievienotas jaunas kaķēnu un Habes bildes galerijā...

KUCĒNU PLĀNI - 9.10.2007

Pēc ilgām un garām apspriedēm ar visiem mūsu guru un padomdevējiem esam nolēmuši, ka beidzot ir pienācis īstais laiks mūsu skaistulei Habucei domāt par ģimenes pieaugumu :) Pārošana tiek plānota novembrī un kucēnus gaidīsim ap Janvāri...

Tikmēr Habuces lieliskā audzētāja Tuija ir parūpējusies par dikti jauku pārsteigumu - apskatiet Ridgeback Club of Finland čempionu galeriju - meklējiet 2007. gadu...

HENDLINGA APMĀCĪBA - 4.10.2007

Man ir tas prieks paziņot, ka mūsu fantastiskais skolotājs Gerard O'Shea atkal būs Rīgā - šoreiz jau decembrī! Sīkāka informācija šeit... Taču nu jau arī Latvijā Gerarda kursi ir tik slaveni, ka grupa ir pavisam nokomplektēta nepilnu 2 nedēļu laikā, taču neskumstiet, ja nepaspējāt pieteikties, jau februārī Gerards atkal būs rīgā un šoreiz uz brīvdienu kursiem - 9. un 10. februārī. Rakstiet man e-pastu kristine@liberta.lv , ja vēlaties rezervēt sev vietu laicīgi!

CITPLANĒTIEŠI AUG - 3.10.2007

Mūsu mazie citplanētieši aug lieli - visi 3 kaķēni ir dikti lieli un patstāvīgi, jau māk sēdēt, lēnām staigāt un visiem interesē kas notiek ārpus tik pierastās mājiņas :) Mamma Kika labi audzina mazuļus un 2 kaķēni vēl ir pieejami. Vairāk bildes un jaunumus atradīsiet kaķēnu lapā un liels paldies krustmātei Baibai par mazuļu bildītēm :)

KAĶU IZSTĀDE - 14.09.2007

Novēlotas ziņas no kaķu izstādes - Amres meita Beta un mazmeita Aurora abas kopīgi piedalījās savā pirmajā kaķu izstādē! Meitenes uzvedās lieliski, kā jau priekšzīmīgām selkirkas rekss kaķenītēm pieklājas :) Tiesnese arī ļoti atzinīgi izteicās par abām skaistulēm un es ar prieku noskatījos uz gādīgajiem saimniekiem un foršajām kaķu dāmām :) Man bija liels prieks jūs satikt un tiekamies vēl kādreiz! Bildes būs pēc atvaļinājuma...

DEVONAS REKSS KAĶĒNI - 13.09.2007

Beizdzot kas atkal par kaķiem :) Mums ir kaķēni!!! Un kādi - pliki, mazliet spalvaini un pavisam sprogaini, katrs kā no savas planētas - kā jau kārtīgam citplanētietim pieklājas :) Vairāk lasiet kaķēnu lapā...

BRAUCAM UZ POLIJU - 2.09.2007

Piektdienas vakarā sēdāmies savā mašīnā un braucām izbraukumā uz divām Poijas izstādēm. Ar mums kompānijā brauca Dzintra ar dēlu Artūru un jautro suņu bariņu - Vipetiem Jesperu un Wodoo un stafbulīti Kroču. Bruacām cauru nakti (900km), uz maiņām pagulējām 2 h un izstādē tādas biki jau pagurušas bijām gan...  Bet ko nedarīsi sava hobija dēļ :)

Ridžbekus tiesāja  Maria Bruska, PL un piedalījās 5 RR. Habei brauciens nebija nemaz par garu, tāpēc uzvara klasē ar zelta medaļu un CWC kā arī BOB bija mūsu!  Bet tas vēl nebija viss - Habe vinnēja arī grupu - BIG-1!!! Arī pārējiem mūsu līdzbraucējiem izstāde bija ļoti veiksmīga - Jespers tika pie BOB un BIG-2, Artūrs uzvarēja savu grupu hendleros, tā kā visi bijām priecīgi par paveikto un ar prieku braucām nākamos 350 km uz otru izstādi.

Mūsu naktsmītne Wloclawekā - Hotelis Mlyn - suņiem draudzīgs un dikti labs! Ar pēdējiem spēkiem kritām gultās un pelnīti izgulējāmies. Nākamajā dienā atkal skaista un saulaina diena - pēc Rīgas lietiem tas liekas ļoti iepriecinoši. Piedalās 4 RR un tiesā Elzabieta Sobieszczanska, PL. Habe arī šodien labākā savā klasē ar CWC + smuko zelta medāli, BB-1 un BOS! Šoreiz mēs norpiecājāmies, ka varam doties ātrāk mājās :) Nu vien atliek gaidīt 1/2 gadu līdz Habe varēs braukt pēc sava trešā CWC un noslēgt savu Polijas čempiņa titulu. Lai arī brauciens bija garš - ceļā 25 stundas un 2020km - mums visiem patika :) Brauksim vēl! Bildes šeit...

 

BRAUCIENS UZ SOMIJU - 24.08.2007

Beidzot Habes 2 gadu vecums bija sagaidīts un tas nu bija viens dikti labs iemesls doties atkal ciemos uz Habuces dzimteni - Somiju. Habe bija pieteikta uz 4 izstādēm, tā kā izstāžu kalendārs bija ļoti kompakts, bet zinot lielo RR konkurenci Somijā, tas bija pat ļoti prātīgi darīts :)

Pirmā izstāde mums bija diezgan patālu - Joensuu pilsētā ~ 350km no Helsinkiem. Bruacām uz turieni kopā ar Habuces audzētāju Tuiju, tā kā ceļš nemaz nebija garš, beidzot varējām izpļāpāties pēc sirds patikas :) Izstādi tiesāja  Paula Rekiranta un piedalījās 21 RR - puse no tiem Malozi. Habuce bija otrā atklātajā klasē, tika pie RES CAC un BB-4 vietas. Visas 4 BB vietas tika smukajām Malozi meitenēm :) Puišus uzvarēja foršais Jumo un labākā šķirnes pārstāve bija Jumo mamma Fanny. Bildes šeit...

Otrā izstāde bija CACIBs tajā pašā pilsētā - šoreiz piedalījās 20 RR un tiesāja  Esko Nummijärvi - ļoti amizanta tiesāšanas maniere - tikai zobu pārbaude unt ad nemitīga skriešana, nekādas pozēšanas, nekādas cīsiņu ēšanas - tikai un vienīgi riksītis pa apli un  turp un atpakaļ pat kritikas rakstīšanas laikā. Šoreiz Habe uzvar savu klasi un atkal tiek pie RES CAC. BOB atkal Fanny un smukākais puisis otrs Fanny dēls - Kani no Holandes! Bildes šeit...

Tad nu Habuce palika pie audzētājas Tuijas līdz nākamajai izstādei, kamēr es devos uz mājām apskatīt savus vīriešus un atvest pilnu mašīnu ar IKEA labumiem :D Habuce laiku izmantoja lietderīgi - Bono tagad ir viens no labākajiem draugiem un bučošanās notika noagra rīta līdz vēlam vakaram :D Bildes šeit... 

Un te bildes no Habes un brāļa Sisu tikšanās...

Trešā izstāde bija Kouvola pilsētā, 19  RR un tiesāka Markku Mähönen, FI. Habuci izstādīja Tuija un tāpēc nav jau nekāds pārsteigums par rezultātu čempionu klasē -  EXC1/5, FIN CAC, BB-1 un BOS! Habuces māsa Aura bija BB-2, tā kā mūsu meitenes bija topā :) Bet bija vēl viens patīkams notikums - audzētava Malozi tika pie godpilnās Best in Show - 2.vietas!!! Audzētavas konkursā piedalījās Habe, Aura, Milka un Jumo! Bildes šeit...

Un uz ceturto izstādi es jau paguvu pati atbraukt uz izstādīt manu meiteni - tiesnese Ritva Raita, FI tiesāja ar  ļoti spilgtiem citātiem (citi puiši bija pārāk "skuķīgi", citas meičas pārāk "puiciskas", citi pārāk garkājaini, citi pārāk tievām astēm utt)  un tā kā tikai 5 RR no 22 tika pie novērtējuma - teicami - tad mēs ļoti priecājāmies par Habes EXC un BB-3 vietu! Bildes šeit...

Milzu paldies Habuces audzētājai Tuijai par visu!!! Habuce nu ir pirmais Latvijas RR ar Somijas CH titulu un tas Habei ļauj kļūt arī par Multi čempioni! Jāsaka, ka man šis FIN CH ir ļoti nozīmīgs - par godu Habītes audzētājai, dzimtenei, mammai un visiem pārējiem foršajiem radiniekiem un atbalstītājiem! Es ļoti ceru jūs visus atkal drīz satikt un es esmu lepna, ka esmu tieši Malozi RR saimniece :)

PALANGA - 4.08.2007

Atkal apvienojam patīkamo ar lietderīgo un braucam uz Palangas 2x CACIBu un vienkārši padzīvoties pie jūras. Diemžēl laika apstākļi nebija gluži ideāli, lai iegūtu zeltainu iedegumu, bet ko darīt, sākam jau nedaudz pierast :) Izstādēs rezultāti - Habei ceturtais LT CAC un BB3 un otrā dienā EXC2 - atkal ļoti daudz RR piedalās izstādē  - 18 un 19! Mūsu foršās suņu meičas jauktrā kompānijā izdaudzījās pēc sirds patikas - paldies Ievai, Mārtiņam & co par foršo kompāniju! Un bērni bija sajūsmā par delfīniem - nākošgad brauksim atkal :)

IZSTĀDES RĪGĀ UN MĀRUPĒ - 29.07.2007

Likām lietā jaunās hendlinga iemaņas! Pirmā izstāde sestdienā Mārupē - Habe startē čempionu klasē un uzvar 3 meiteņu konkurencē. Tiesnesis bija no Holandes - Joop Hiddes, ilggadējs ridžbeku kluba prezidents un ar ļoti jauku attieksmi - viņš pirms ringa pastāstīja ko grib redzēt sunī un ko vērtē visaugstāk, tāpēc bija vēl jo interesantāk vērot vērtējumu. Habe tika pie BB2 novērtējuma no 7 kucēm - esam ļoti priecīgas :)

Nākamajā dienā braucam uz Brīvdabas muzeju un piedalamies "Dieānas kausā" - atkal sīva konkurence - 9 ridžbeki un tiesnese no Krievijas - Lessi Chistjakova. Habucei otrā vieta čempiņu klasē un BB3, toties mazais Habuces draudziņš Koby lieliski debitēja bēbīšklasē - BOB un BIS 6 bēbītis! Malači - mēs par Jums! Un milzu paldies Baibai par foršo afterparty - ziņkārīgo Habi pilnībā apbūra Kobīša trusis :)

HENDLINGA SEMINĀRS - 26.07.2007

Paldies visiem par piedalīšanos! Es ļoti ceru, ka visiem pietiks apņēmības, lai turpinātu seminārā iegūtās iemaņas apgūt mājās un es ļoti ceru Gerardu sagaidīt pie mums jau drīz uz otrā līmeņa apmācību kursu :) Man ir milzīgs prieks, ka seminārs izdevās tik jauks un interesants! Liels, liels paldies visiem un uz drīzu tikšanos!

HABE UZVAR IGAUNIJĀ - 21.07.2007

Agrā sestdienas rītā kāpām foršā busiņā, ko sarūpēja Malozi Juburu saimnieks un braucām visi jautrā kompānijā uz Haapsalu. Izstāde bija dikti jauka, saule spīd, suņi dauzās un saimnieces klačojas :D Un neizpalika arī labie panākumi :) Izstādē piedalījās 12 RR, diezgan daudz priekš CAC izstādes, bet vispār jau tas sāk kļūt par pierastu lietu, laiki ar dažiem suņiem izstādē jau ir pagātnē. Juburu šoreiz bija otrais savā klasē, tad pēc EST JCAC būs jābrauc vēlreiz. Habuce pirmo reizi startēja čempionu klasē un 3 RR meiteņu konkurencē tika atzīta par uzvarētāju! Tad turpinājām cīnīties salīdzināšanā ar visām 7 RR kucēm un arī šoreiz tiesnesim vislabāk patika Habe - BB1 un EST CAC ir mūsējais :) Par labāko suni šķirnē tika atzīts Habes attāls radinieks Rex Ventors Moscow Majesty un Habe tika pie BOO! Tiešām jauka izstāde un man bija patiess prieks izstādīt manu skaisto Habuci - viņa šoreiz bija ļoti ēdelīgā omā :)

Atpakaļ ceļā suņi tika kārtīgi izskrieties pie jūras - tie bija lieli skriešanās prieki... Milzīgs paldies par foršo kompāniju! Bildes būs! Apsolu :) 

PIRMIE SELKIRKAS REKSS ĶAĶĒNI POLIJĀ - 18.07.2007

Vislielākie apsveikumi jaunajai māmiņai Carlin Colista no mūsu C-kaķēniem! Karlīnai ir piedzimuši 2 burvīgi kaķēni - sprogaina meitenīte un taisnspalvains puisītis, šīe ir pirmie selkirkas rekss kaķēni Polijā! Droši ejiet uz Karlīnas mājas lapu, lai apskatītu mazuļus ...

HENDLINGA SEMINĀRS 23.-26.JŪLIJS 2007

Vienreizēja iespēja - pirmo reizi Latvijā tiek organizēta profesionāla hendlinga apmācība pie ļoti pieredzējuša suņu speciālista un starptautiska FCI tiesneša - Gerard O’Shea no Zviedrijas! Vietu skaits ierobežots - vairāk info šeit...

IZSTĀŽU ZIŅAS - 8.07.2007

Habei bijušas pāris izstādes par kurām es vēl neesmu paspējusi noziņot, tad nu sākam no sākuma :)

Šodien Habuce bija izbraukumā ar krustmāti Dzintru un viņas suņiem uz Baltkrieviju - Habei vienmēr veicās lieliski, ja viņas labākais suņu draugs Džespers ir blakus... Rezultāts vairāk nekā burvīgs - Habe BOB un arī grupas uzvarētāja BIG -1!!! Ar šo braucienu nu Habuce ir kļuvusi arī par Baltkrievijas čempioni! Izskatās, ka šie braucieni Habei ļoti patīk, jo arī pagājušo gad Habe ar Dzintru atveda mājās BY JCh titulu un JUN BIS-5.

Pāgājušajā nedēļā mēs bijām aizbraukušas uz Pērnavu, kur Habe uzvarēja savu klasi un bija BB4. Un tad svētdien devāmies uz mūsu tuvāko pilsētu Ogri - tur bija īsts Habes "nelaiciņš", lietus lija aumaļām un Habe to vien tik darīja kā purinājās ;) Bet tomēr uzvara klasē un BB2 ir mūsu! Pēc tam ielūdzām suņu draugus ciemos un devāmies uz kolektīvo suņu peldi Daugavā... Bildes būs!

PRIECĪGU LĪGOŠANU - 22.06.2007

DISPLĀZIJAS TESTS - 16.06.2007

Habei tika veikta displāzijas pārbaude un rezultāti ir lieliski - HD:BA un ED:00!

DAUDZ LAIMES - 14.06.2007

Vislielākie sveicieni un laba vēlējumi mazajaiem, vai nu jau pareizāk - lielajiem C kaķēniem pirmajā dzimšanas dienā! Bučas jums visiem četriem - Ventspilniekam Krispītim, skaistulei un poļu panei Karlīnai, elegantajai dāmai Coco un mazajam jautrības iemiesojumam Berītim Berģos!

DAUDZ LAIMES HABUCEI- 13.06.2007

Vismīļākās bučas manai skaistajai, gudrajai, mīļajai, foršajai, burvīgajai un vienkārši vislabākajai suņu meitenei uz pasaules!!! Habucei jau 2 gadi - hip hip urrā :) Ballīte būs drīz!

MŪSĒJIE ŽURNĀLOS - 12.05.2007

Šī mēneša (maija) žurnālā "Sieviete" variet izlasīt jauku rakstu par mūsu Ninu un Selkirkas rekss kaķiem, un  jaunajā žurnālā "Mans nams mana pils" ir ļoti jauka intervija ar mūsu Habuci ;)
Arī Nina beidzot ir tikusi pie savas galerijas...

MEDĪBU IZSTĀDE - 28.04.2007

Skaistā sestdienas dienā mēs visi devāmies uz Brīvdabas Muzeju, kur jau otro reizi Habuce piedalījās ļoti jaukā izstādē, kuru rīkoja Latvijas Medību Suņu klubs. Izstādē piedalījās 5 ridžbeki un ridžebkus tiesāja Tīna Šulce no Latvijas. Jāsaka, ka gan suņiem gan saimniekiem noskaņojums bija lielisks, jautrā četrotne - Habuce, Kima, Juburu un mazais Koby dauzījās uz nebēdu un arī ringā devās ar vislielāko prieku, droši vien tāpēc arī tik labi panākumi :) Habuce tika pie labākā šķirnes pārstāvja goda - BOB un "Kluba Uzvarētāja 2007" titula un mazais radinieks Malozi Juburu tika pie BOO un "Jaunā Kluba Uzvarētāja 2007" titula.

Taču arī ar to mums nebija gana - pēc izstādes visi draudzīgi devāmies uz Kimas mājām un apciemojām mazos smukos labradorīšus! Bildes no mūsu jaukās sestdienas skatiet šeit...  Liels paldies par foršo kompāniju un ceru visus atkal drīz satikt ;)

HABE KOMPANJONSUNS - 15.04.2007

Šodien Habuce oficiāli nolika BH eksāmenu un kļuva par oficiāli atzītu kompanjonsuni - BEGLEITHUND ;) Eksāmenā piedalījās 15 suņi - 11 VAS, 1 dobermanis, 1 Austrālijas aitu suns, 1 Flandrijas Buvjē un pirmo reizi arī ridžbeks. Es esmu dikti lepna par mūsu veikumu, Habuce ir pirmais ridžbeks Latvijā, kura ir veiksmīgi nokārtojusi šādu testu! Vislielākie paldies mūsu jaukajam instruktoram Pēterim Akimovam - mēs apsolamies mācīties vēl un darīt visu vēl labāk! Tā kā esam godam pierādījušas - Habe ir ne tikai skaista, bet arī gudra :D
Bildes šeit...  Iesākumā bildes no eksāmena un pēc tam atrādījām mājiniekiem kā mēs to dabūjām gatavu ;)

HABE UZVAR RAKVERĒ - 31.03.2007

Habuces 30.izstāde bija Rakverē, kur jaukā Habes krustmāte Dzintra viņu paņēma līdzi un arī skaisti izstādīja ;) Habuce tika atzīta par labāko šķirnes pārstāvi BOB no 5 RR, tika pie EST sertifikāta, kas ļaus kļūt par Igaunijas čempioni un turpināja uzvaras gājienu iegūstot 1.vietu grupā - BIG-1!!! Lieliska izstāde, jauks brauciens un forši suņu draugi ;) Habe ir ļoti priecīga un es tāpat -  liels paldies Dzintrai! Bildes šeit...

SKONTO IZSTĀDE - 17.03.2007

Kārtējo pavasari ejam uz Skonto - arī šoreiz kopā notiek gan kaķu, gan suņu izstāde. Kaķu pārstāvji no mūsu audzētavas bija 2 - abi no Amres C kaķēniem - Coco Cassia un Crispin Cordero. Coco šī bija pirmā izstāde, bet viņa uzvedās kā īsta dāma, ne satraukuma, ne pārdzīvojuma, galvenais, ka saimniece tepat vien ir ;) Arī Krispītim izstādē bija lieliski panākumi - BIS nominācija! Lieli apsveikumi un bija patiess prieks jūs atkal redzēt! Bildes šeit...

Arī Habīte tika pie mazas atzinības, EXC1, CQ sertifikāts un BB4. Pēc izstādes devāmies uz Teodoriem apskatīt mazos labradorīšus - nu dikti jau skaisti un mīļi :) Mana krustmeita Kirkī, protams, ir visskaistākā :D Liels paldies visiem par jauko dienu un apsveikumi ar panākumiem!

VIĻŅA - 11.03.2007

Mēs apvienojām patīkamo ar lietderīgo un visi kopā devāmies uz Viļņu - Habītei bija 2 izstādes, mums atpūta, bērniem pārmaiņas ;) Uz Viļņu brauca arī Habuces audzētāja no Somijas un arī mazais somu radinieks Malozi Juburu, kurš patiesībā ir Jūrmalas iemītnieks. Habuce tika pie sava trešā Lietuvas CAC + N, un ar prieku piedalījāmies audzētavu konkursā, kur sīvā ~20 audzētavu konkurencē Malozi audzētava ierindojās 2 vietā!!! Un nākošajā dienā vēl par kripatiņu labāk - Malozi audzētava ar 3 RR suņiem tika atzīta par labāko izstādē BIS!!! Apsveikumi arī foršajam Juburu ar 2 LT JCAC un Lietuvas Jaunā Uzvarētāja titula iegūšanu :)

KAĶU IZSTĀDE - 3.03.2007

Abas kaķu meitenes Nina un Kika tika pie pirmās kaķu izstāžu pieredzes! Izstāde bija ļoti labi organizēta un diena pagāja jauki pļāpājot ar veciem un jauniem kaķu paziņām un draugiem :) Kika tika atzīta par ļoti jauku un skaistu kaķenīti, taču konkurence bija sīva un Kika palika otrā savā klasē ar EXC 2 novērtējumu.

Ninai tā lieta bija vienkāršāka, jo Fife's sistēmā selkirki vēl nav atzīta šķirne tāpēc uz BIS tikt nevarējām jebkurā gadījumā, taču tiesnesis mums bija iedalīc ļoti jauks un zinošs mūsu šķirnē - Eric Rejers no Čehijas. Ninuce tika atzīta par sudrabkrāsas tabby kažoka īpašnieci un tika pie labiem vārdiem visās jomās - tiesnesim Nina ļoti patika un apraksta beigās Ninai iezīmēja  !!! Man bija prieks par abu kaķu dāmu labo uzvedību un par jauko kompāniju un skaistajām bildēm saku paldies Dzintrai :)

GAIDĀMIE NOTIKUMI - 2.03.2007

Kikai un Ninai rīt būs pirmā izstāde - visi laipni aicināti ciemos uz Sporta Manēžu, kur notiks starptautiskā FIFe organizācijas kaķu izstāde!

Un vēl - lielais paldies Mārtiņam par jaunajām galerijām :) Jaunas bilders būs drīz!

PUBLICITĀTE - 21.02.2007

Jauks raksts par jaunām kaķu šķirnēm šīsdienas "Latvijas avīzē" - arī mūsu sprogaiņi tikušu pie vārda un foto :)

IZSTĀDE PAŅEVEŽOS - 18.02.2007

Atkal izstāde, šoreiz braucām uz Paņevežiem. Tiesāja Natālija Nekrošiene, Lietuva un piedalījās 4 RR. Habuce tika pie Lietuvas CACa, N (izstādes uzvarētāja sertifikāta), BB1 un tika atzīta par labāko šķirnes pārstāvi - BOB!!! Tā kā mani mājās nepacietīgi gaidīja mani vīrieši, tad atstāju Habi gādīgās krustmātes Dzintras uzraudzībā un pati braucu mājās. Dzintra ar Habi turpināja cīnīties arī finālos un tika pie godpilnās 2 vietas grupā - BIG 2! Lieliska diena, skaista izstāde un burvīgi rezultāti, vairāk neko nevar vēlēties :)

HABĪTES EIROPAS CEĻOJUMS - 19.01.2007

Habītes pirmais Eiropas izbraukums šogad ir bijis ļoti jauks! Pateicoties Dzintrai, Habuce atkal ir bijusi interesantā ekskursijā ar saviem suņu draugiem un tikusi pie galvenā ceļojuma mērķa - Slovēnijas CAC! Tas Habītei ļaus kļūt par Slovēnijas čempioni, pēc Latvijas čempiona titula noslēgšanas. Brauciens bija veselu nedēļu ilgs un Habīte pabija skaistās vietās -  pie Balatona ezera, Venēcijā utt. Bildes šeit...

JAUNS LAPAS DIZAINS - 18.01.2007

Beidzot arī mūsu lapā ilgi gaidītās pārmaiņas :) Ceru, ka jums patiks un viesoties pie mums vēl biežāk! Apsolos tuvākajā laikā veikt nopietnus jauninājumus galerijās un citās lapās, tā kā pienāciet pēc kāda laiciņa atkal!

HABĪTE SLAVENA - 16.01.2007

Habītei pirmā intervija - šīs nedēļas žurnālā Privātā dzīve ;)

JAUNO GADU IESĀKOT - 8.01.2007

Habītes lapā jaunumi un jaunas bildes.