BILDES, BILDES, BILDES - 30.12.2008

Me and Ali having snow fun on the hill

Sisiters having winter fun

Merry Christmas

RR team


Jaunas ziemas bildes un arī solītās Somijas bildes Finnish Winner Show! Laimīgu Jauno gadu!!!

AMONDI PIRMAIS JCAC - 21.12.2008

Lietuvā dzīvojošais Habes puika Amondi arī steidzās vēl šogad iesākt savu izstāžu karjeru un viņam tas izdevās godam! CACIB izstādē Viļņā piedalījās 11 RR un, lai arī es nemācēju daudz vārdus lietuviski, mēs lieliski sapratāmies ar gardumu palīdzību un tikām pie pirmās pelnītās uzvaras Amondi Ari Liberta EXC 1 (2/11), JCAC, JN, BOB Junior un BM-3!!!  Vislielākie apsveikumi foršajiem saimniekiem un milzīgs paldies par burvīgajām vakariņām un kompāniju!

JAUNAS UZVARAS HELSINKOS - 14.12.2008

Mums izdevās viss, par ko sapņojām braucot uz Helsinkiem!!! Par godu Habuces dzimtenei un lieliskajai audzētājai  devāmies uz Somiju, lai piedalītos prestižajā Finnish Winner 2008 starptautiskaja izstādē. Piedalījās 47 RR un tiesāja Arne Foss, Norvēgija. Gan Alīte, gan Ayo piedalījās junioru klasē un abi skaistuļi tika pie lielskām uzvarām un diviem jauniem tituliem - Junior Finnish Winner 2008!!!  Komplektā nāca arī kvalifikācija Cruft's izstādei Anglijā 2009-10.gadam! Bet tas nebūt nebija viss - abi savu kontu papildinajām ar rezerves CAC sertifikātiem un tas viss tieši savā 11.mēnešu dzimšanas dienā! Labāku dāvanu nevar vēlēties pat sapņos :)

BOB un CAC  tika Kangelanis Gentle Thanzi By Clay (Nor), BOS skaistajai radiniecei Malozi Jazua (Fin), CAC kucēm-  Rex Ventors Jamila (SW). Abi Res CAC's mūsējiem Ayo Ali Liberta un Alizeti Ari Liberta. BOB Audzētāja, protams, Malozi - savādāk nemaz nevarēja būt!!! Milzīgs paldies visiem par fantastisko atbalstu un jaukajiem apsveikumiem! Tiešām pasakains piedzīvojums un mēs esam bezgala lepni par paveikto! Vislielākie apsveikumi Ayo saimniekam Jānim!

ZELTA PUISIS AYO - 7.12.2008

Piektdien krāmējām mašīnu un sākām braukt uz Liepāju, lai arī iesākums nebija iepriecinošs (smagā mašīna Krasta ielas krustojumā krietni saīsināja mūsu busiņa aizmuguri), mainījām auto un braucām tālāk. Liepājā mūs sagaidīja jaukā Dafnītes (Kikas meitiņas) gimene. Devāmies skaistā pastaigā pa izgaismoto Liepāju, padzērām tēju rokkafejnīcā un mājās pārsteidzām amizanto Dafni dzerot garšīgāko ūdeni - no bruņurupuču baseina :) Lielais paldies par jauko uzņemšanu!

No rīta braucām uz izstādi, tiesāja itālis Antonio Di Lorenco un šoreiz piedalījās 11 ridžbeki. Junioru klasē bija pieteikti 4 puiši, Asadi saimniece bija saslimusi, tāpēc Ayo darīja ko varēja par abiem. Ayo vienīgais no junioru klases tika pie atzīmes teicami un arī uzvaras - EXC1, JCAC un Best Male-1!!! Ar šo Ayo ir kļuvis jau par otro Jauno Latvijas čempionu no Habes un Hony kucēniem, vēl nepilnu 11 mēnešu vecumā!

Arī meitenēm bija konkurene - 4 kuces junioros, Ariela bija lieliska kopā ar Viju - EXC2, visi trijatā skrēja tik skaisti, ka tikai mazliet veiksmes pietrūka līdz JCAC, nekas, nākošreiz tas būs rokā :) Toties Ayo sajuta uzvaras garšu un tika pie sava pirmā BOB!!! Sekoja aktīvā izdauzīšanās ar Trevoru un ilgā finālu gaidīšana - toties, kas lēni nāk, labi nāk  AYO arī BIG-3!!!! Vislielākie apsveikumi saimniekam Jānim, pirmais lielais kauss godam nopelnīts, tā tik turpināt! Un vislielākais paldies par jaukajiem apsveikumiem! Bildes šeit...

ZIEMAS PRIEKI - 28.11.2008

Vēl pirms pāris dienām viss bija tik balts, nu jau viss nokusis, bet gan jau būs vēl :) Mūsu skaistās un sniegotās ridžbeku pastaigas fotoreportāža  šeit ... Un nu jau tradicionāli arī šogad 17.novembrī svinējām smukā kokerpuiša Bronīša dzimšanas dienu jautrā suņu draugu kompānijā - lielais paldies visiem par kolosālo ballīti un bildes šeit...

MAZIE SPROGAIŅI - 22.11.2008

Ar lepnumu paziņojam, ka mūsu pirmie 100% sprogainie selkirkas rekss zilie brīnumiņi ir klāt! Nina ir kļuvusi par lielisku mammu  skaistiem kakju bērniņiem - 3 meitenītēm un 1 puisītim. Visi kakjēni ir sprogaini, īsspalvaini un tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik mīļi, nevaru vien beigt priecāties par mazajiem skaistuļiem :) Pagaidām izskatās, ka divas meitenītes ir zili vai pat sudraboti svītrainas un puisis ar vienu meitiņu ir īstā britu zilā krāsā, kā tētis. Bet augsim lielāki, tad jau redzēsim skaidrāk. Tuvakajā laikā ievietošu vairāk informāciju par vecākiem un radurakstiem. Pirmās bildes šeit... Gaidam ziņas no jaunajiem saimniekiem - kristine@liberta.lv

ZOOEKSPOO - 16.11.2008

Tadaa, šodien mana mazā Alīte ieguva savu kārtējo JCAC Rīgas starptautiskajā izstādē "Zooekspoo" - ar to skaisti noslēdzot Latvijas un Igaunijas JCH 10.menešu un 2 dienu vecumā!!! Tagad vien Lietuva palikusi līdz BALT JCH! Esmu bezgala lepna par mūsu panākumiem, bet sāksim visu pēc kārtas... 

Ridžbekus tiesāja Horst KLIEBENSTEIN, DE, stingrs tiesnesis, mērīja suņus un tikai nedaudziem dalīja atzīmes teicami.  Piedalījās 23 RR, junioru klasē 4 puiši un 8 meitenes - kārtga konkurence!  

Jaukais puisis Ayo  ringā uzvedās profesionāli un pārliecinoši un uzvara atkal rokā -  EXC1, PP, JCAC un BM2! Asadi ietur otrās vietas pozīcijas arī šodien! Malači brālīši!!! 

Alizeti bija savā izstāžu omā un ne par velti uzvara mūsu - EXC1 n 8 (tikai 4 tika pie EXC) PP, JCAC un arī otrā labākā kuce - BB2. Tiesnesis tiesaja stingri un neviena kuce netika pie CAC, jo visas starplases un atklātās klases kuces netika novērtētas ar teicami.
Un māsiņa Ariela otrā lielajā junioru konkurencē -  EXC2, PP BB3!!!
Apsveicam!!!

Tas tik bija kaut kas, uzvarēt 2 dienas pēc kārtas ir skaisti un vēl skaistāk, kad to paveica gan brālis, gan māsa - Habuce ir lepna par saviem skaistajiem un gudrajiem kucēniem un es saku vislielākos paldies visiem mūsu draugiem un suņu radiniekiem!!! Līdz nākošajai izstādei Liepājā 6.decebrī! Bildes šeit... 

6.GRUPAS IZSTĀDE - 15.11.2008

Šodien notika mūsu jaukā Dalmāciešu un dzinēju kluba specializētā izstāde, tikai FCI 6 grupas suņiem un mums bija tas gods skaisti pārstāvēt Libertu RR godu ringā. Izstādē piedalījās 15 RR, tiesāja Nijole Zieniene LT. Puišu junioru klasē piedalījās 3 RR un uzvarēja mūsu skaistais Ayo - EXC1, PP , JCAC, BOO Junior un BM3! Brālītis Asadi - EXC2 šoreiz. Arī māsiņas turējās godam - no 5 kucēm junioru klasē Aretai "Loti labi" un Alizeti - EXC1, PP, JCAC! Bet ar to nav gana, uzvaram arī brālīti Ayo un kļūstam par labāko Junioru :)  Uzvaram arī abas pieaugušās kuces - BB1 un arī visus puišus - speciealizētās izstādes BOB ir manai mazajai Alizeti!!! Punktu pieliekam ar skaistu BIS-5 Junioru kausu! Bildes šeit..  

 

JAUNUMI NO TARTU - 8.11.2008

Ridžbekus Tartu starptautiskajā izstādē tiesāja Arne Foss no Norvēgijas un šī atkal bija Alītes izstāde. Piedalījās 11 RR un tikai 5 tika pie atzīmes "teicami". Alizeti uzvarēja junioru klasi no 2, tika pie EST JUN SERT, BOB JUN un BB2 uzvarot divas CH klases kuces, tajā skaita māmiņu Habuci (EXC3) pie pirmās izdevības! BOS tika mūsu skaistajai somu radiniecei Malozi Inyanga. Alīte nepalika uz lielo Junioru BISu, bet labak devās mājās. Paldies par lielisko izstādi un uz tikšanos jau šajās brīvdienās "Zooekspo" Skonto hallē...

LIELISKIE KURSI - 4.11.2008

Lieliskais pasniedzējs Džerards O'Shea bija Rīgā jau sesto reizi un arī šie kursi nebija izņēmums - fantastiksi jaukā kompānijā pavadījām brīvdienas, mācījāmies interesantas lietas par mūsdienu apmācības metodēm, to priekšrocībām, un kā to visu saprot un iztulko mūsu suņi. Trīs dienu garumā apguvām izstāžu zinības, teicamnieku grupā jau mainījāmies ar suņiem un es tiku pie lieliskā angļu mastifa Arnoldiņa :) Ar nepacietību gaidu pavasari, kad iespējams Džerards varētu viesoties Rīgā, tikai šoreiz, lai vadītu anatomijas semināru. Bet pagaidām saku lielu paldies visiem par jaukajām brīvdienām un bildes no kursiem ir apskatāmas šeit...

KURSI - 28.10.2008

Lielās mācību brīvdienas tuvojas! Jau šo piektdien, sestdien un svētdien lieliskais pasniedzējs Džerards O'Shea būs Rīgā! Šoreiz nodarbības notiks jaunā vietā - suņu apmācības centrā BIS, Ulbrokas ielā 46, karti un sīkāku informāciju par līdzi ņemamo atradīsiet šeit...  

Atgādināšu, ka šis būs noslēdzošais Džerarda kurss Rīgā, tāpēc atlikt uz citu reizi piedalīšanos nevajadzētu. Būs 3 dažādas nodarbības un ja piedalīsieties visās, tad ir iespējams saņemt speciālos piedāvājumus, sīkaka informācija - kristine@liberta.lv vai t.29299668. 

  • Piektdien, 31.oktobrī no 18:30-21:00 notiks ikdienas apmācības klikera lekcija.
  • Sestdien, 1.novembrī 13:00-17:00 un svētdien 10:00-13:00 notiks pamata līmeņa izstāžu apmācība.
  • Svētdien 2.novembrī 17:00-21:00 augstākā līmeņa hendinga apmācība.

Uz drīzu tikšanos :)

 

PIRMĀS JUNIORU UZVARAS - 19.10.2008

Tikai pirms pāris dienām mūsu ARI LIBERTA kucēniem palika 9.mēneši un nu ir laiks sacensties izstādēs kopā ar lielajiem - un mēs to izdarījām vienkārši LIELISKI!!!!! 

18.10.2008 nacionālā izstādeValmierā. Ridžbekus un 6.grupu tiesā Tamara Sarmont (BY), piedalās 11 RR.
Asadi- uzvar savu klasi ar EXC 1, JCAC un BM-2!
Ayo- piekapjas brālim ar EXC 2 un BM-3 savā pirmajā izstādē!

Alizeti - mana princese uzvar visus EXC 1, JCAC,  BB-1, BOB un tadāāā arī grupā esam BIG - 3 !!!!


Mans nevilotais prieks ar uzvaras lēcieniem ringā nav iekļuvis kadrā :)))


Libertu sapņu komanda - Ayo, Alizeti un Asadi ar saimniekiem, kuri visi paši izstāda savus mīluļus!!!

19.10.2008 Nacionālā izstāde Šauļos, LT. Tiesā Renata Petkevičiene (LT), piedalās 9 ridžbeki (4 kuces un visas 4 junioru klasē).
Asadi- atkal uzvar junioros EXC 1, JCAC N un BM-3!
Alizeti- EXC 2 un BB-2!


Vienkārši lieliskas izstāžu brīvdienas, gan Asadi, gan Alizeti ir atvēruši sev junioru čempiona kandidāta kontus - Asadi pat 2 valstīs uzreiz! Izstāžu rezultātu lapā ir jaukas izmaiņas. Lielais paldies visiem par kompāniju! Esmu bezgala lepna par Habuces kucēnu sasniegumiem un saku milzīgu paldies maniem vislabākajiem kucēnu saimniekiem par prasmi savus mīluļus parādīt pašiem tik skaisti! Mūsu noslēpums ir Džerards O'Shea - ļoti iespējams, pats lieliskākais skolotājs pasaulē :)  

SIGULDAS PASTAIGA - 12.10.2008

Rudens klasika Siguldā, trīs stundas trīs lielisku ridžbeku kompānijā  - Habe, Ale un Ayo...

APMĀCĪBAS - 4.10.2008

Ja jau rudens, tad jāsāk mācīties - braucām uz Helsinkiem apgūt anatomiju pie Džerarda O'Shea. Kurss bija ļoti izglītojošs un aizraujošs - 3 dienas pagāja nemanot! Bildes šeit...

Vēl ir iespējams pieteikties uz noslēdzošo izstāžu apmācības kursu Rīgā - no 31.oktobra līdz 2.novembrim Rīgā uzstāsies visas pasaules suņu īpašnieku vidū pazīstamais treneris Džerards O'Shea. Trīs dienas suņu eksperts no Stokholmas izglītos lekciju un praktisko nodarbību dalībniekus, tai skaita suņus. Viņš stāstīs un rādīs, kā ikdienā apieties gan ar kucēnu, gan aktīvu un brīvi domājošu suni un kā ar savu mīluli veiksmīgi startēt suņu izstādēs. Ī

Džerarda O'Shea nodarbības ir ne tikai izglītjošos, bet arī interesantas, asprātīgas un aizraujošas - veiksmīga nedēļas nogale ir garantēta visiem, kuriem mājās ir mazs vai liels suņuks - gan tāds, kurš ir vienkārši gimenes luteklis, gan tāds, kurš pretendē uz augstām godalgām suņu izstāžu pasaulē. Sīkāka informācija un pieteikšanās šeit...

HABE DĀNIJAS ČEMPIONE - 23.09.2008

Abas ar Habuci kāpām lidmašīnā un braucām uz Kopenhāgenu, iesākums gan nebija diez cik iepriecinošs, jo mūsu registrāciju lidojumam pabeidza veselas 3(!!!) minūtes par vēlu un nācās pirkt jaunu biļeti nākošajam lidojumam. Bet par visu šai dzīvē ir jāmaksā :) Kopenhāgenā mūs sagaidīja Tuija, Habuces audzētāja no Somijas un trijatā kopīgi devāmies uz Ballerup, kur notika starptautiskā suņu izstāde. Izstādē piedalījās 37 ridžbeki un, lai tiktu pie kārota Dānijas CAC, Habei bija jāuzvar atklātā klase (9 kuces), starpklases  un junioru klases uzvarētājas. Sabraukuši biji ridžbeki no Zviedrijas, Norvēgijas, Somijas un arī Dānijas. Tiesāja Hans Van Den Berg (Holande), kurš 2006.gadā Habuci ielika par BIS Junior Pasaules izstādē un mūsu cerības nebija veltas - Habuce viņam atkal ļoti patika - Habes kritika -

Very nice in type, very nice in size, bone and substance, lovely head shape, good ear set, nice eye, excellent front and rear, level top line, good croup, I like her a lot, very good on the move.

Habuci izstādīja Tuija un man bija tas gods nervozēt aiz ringa bantes :) Un mūsu lielās cerības tiešām piepildījās - Habuce nu arī Dānijas Čempione!!! Mūsu priekam nebija gala - Malozi Habiba - EXC1, DK CAC un derīgs RES CACIB! Šis ir Habuces 10.čempionu tituls - tas bija svinību vērts pasākums un šajā brīdī pat ceļojuma iesākuma likstas likās pavisam nesvarīgas - mēs atkal tikām pie visa, ko vēlējāmies! Vislielākie paldies visiem mūsu īstajiem draugiem par īkšu turēšanu un mēs esam bezgala lepnas par paveikto :) Atkal un atkal paldies Tuijai par visu!
Vairāk bildes šeit...

KAĶU JAUNUMI - 14.09.2008

Pārmaiņas pēc, beidzot arī kāds kaķu jaunums - pie mums ciemojās Kikas meitiņa Dafne un nākošā dienā visi kopīgi devāmeis uz kaķu izstādi. FIFe izstādēs ir ļoti daudz rekšu - šoreiz piedalījās 21 devonreksis un arī divi mūsējie bērni Dafne un brālītis Dante. Abi Kikas kaķēni uzvedās priekšszīmīgi un Dafnīte savā pirmajā izstādē tika pie uzvaras atklātajā klasē un CAC sertifikāta, arī Dante tika novērtēts kā ļoti skaists un mīļš runcis un tika pie uzvaras izstādes otrajā dienā - malači!! Bildes šeit...  

BILDES NO VASARAS NODARBĪBAS - 9.09.2008

Nepienāca ne rudens, kad arī smukās bildes no Džerarda O'Shea izstāžu apmācības jūlijā ir beidzot apskatāmas :) Bilžu ir daudz un Džerards arī tiesāja rotveileru specializēto izstādi, paldies visiem par jauko kompāniju. Nākošais un pagaidām pēdējais plānotais ikdienas, kucēnu un arī izstāžu pozitīvās apmācības kurss notiks jau pavisam drīz: 31.oktobrī līdz 2.novembrim. Šis būs noslēdzošais Džerarda kurss Rīgā - gada laikā esam iemācījušies jau ļoti daudz, bet ja nav sanācis piedalīties vai ir vēlme atsvaidzināt iemaņas - visus gaidīsim. Sīkāka informācija šeit...

IZSTĀŽU JAUNUMI - 8.09.2008

Jauna lapa par godu centīgajiem Habes kucēniem -   A komandas izstāžu rezultāti  un papildināti arī mammas  Habes izstāžu rezultāti . Lielie sveicieni Asadi par vēl vienu kucēnu BOB iegūšanu  Kauņā un citreiz līdzbraucējus nevajag klausīt un uz kucēnu BIS vajag palikt :) Arī Liepājas meitene Areta debitēja izstādē Ventspilī un piedalījās arī jauno gendleru konkursā ar savu mazo siamnieci, kopīgi iegūstot godpilno 3.vietu savā klasē! Apsveicam visus par centību un ar nepacietību gaidam nākošās izstādes!

ATVADAS VASARAI - 31.08.2008

Skaistā ridžbeku svētdienas pastaiga pie jūras - paldies, jaukie, par lielisko kompāniju!!! Noteikti brauksim vēl :)

RUDENS TUVOJAS - 23.08.2008

Pēdējās dienās jau pavisam skaidri var just, ka rudens tepat vien ir. Šorīt ar meitenēm devāmies savā rīta skrējienā pa mežiņu un lai arī atradām pa avenei un pat pa kādai mazai meža zemenei, sajūtas pilnīgi noteikti jau ir īsti rudenīgas. Sēņotāju daudz, būs jaņem citu rītu līdzi groziņš :) Daudz jaunu un nesteidzīgu bilžu no mūsu miglainās rīta pastaigas mežā un vēlāk arī nedaudz papozējām mūsu dārzā. Bildes šeit...


ATBALSTAM GRUZIJU - 11.08.2008

Tikai pirms pāris mēnešiem mēs bijām ceļojumā uz skaisto un viesmīlīgo Gruziju, tādēļ aktuālie notikumi Gruzijā šķiet ļoti personiski. Sarakstamies ar draugiem Tbilissi, īsziņas ir ļoti skumjas un liekas, ka esam tālu, lai ko reāli palīdzētu. Tomēr rīkoties vajag un mēs visi piedalījāmies atbalsta akcijā Gruzijai arī mūsu Alizeti bija līdzi, kā nekā viņas mamma Habe ir Gruzijas čempione. Atbalsta akcijā "Atstāti vieni Kaukāzā" piedalījās vairāk par 3000 cilvēkiem ar baltām rozēm un labām domām. Palīdzēsim pērkot Gruzijas preces - vīnu, Borjomi, Natahtari tarhūnu - noteikti pagaršojiet šo garšīgo bērnības dzērienu (stikla pudelēs nopērkams veikalos Rimi un Maxima), izrādās, ka tarhūns tiek taisīts no īstas garšvielas (terragon), mēs to paši nogaršojām Gruzijā pie salātiem un garša ir tieši tāda, kā zaļajai limonādei! Mēs atbalstam Gruziju un no sirds ceram, ka šis ārprāts tiks pārtraukts pēc iespējas ātrāk! Gruzija - mēs esam ar Jums!!!

HORVĀTIJAS CEĻOJUMS - 11.08.2008

Jūlija beigās kāpām auto un braucām uz tālo un skaisto Horvātiju. Mūsu galvenais mērķis bija 4 nakts izstādes Splitā, nakts izstādes tāpēc, ka pa dienu karstā laika dēļ izstāde nav iespējama, tādēļ tas likās kaut kas jauns un aizraujošs. Brauciens bija 5000 km garš, bet noteikti tā vērts - bildes atkal ļoti daudz, kā jau parasti :) Redzējām ļoti daudz skaistu vietu un arī izstādes bija ļoti veiksmīgas, tagad atliek vien nākošgad braukt pakaļ noslēdzošajam CAC, lai Habīte kļūtu arī par Hovātijas čempioni!

24.07. CAC Split, tiesā: Petru Muntean (RO), piedalās  21 RR
- Habi OPEN EXC-1, CAC
-
Alizeti PUPPY P-1

25.07. CACIB Split, tiesā: Andrew Brace (UK), piedalās  22 RR

- Habi OPEN EXC-1, CAC, CACIB
-
Alizeti PUPPY VP-1, BOB puppy

26.07. CAC Split, tiesā: Per Iversen (N), piedalās  22 RR
- Habi OPEN EXC-1, CAC
-
Alizeti PUPPY VP-2

27.07. CACIB Split, tiesā: Mile Aleksoski (MK), piedalās  21 RR

- Habi OPEN EXC-1
-Alizeti PUPPY VP-1, BOB puppy

ALIZETI BIS 4 KUCĒNS RĒZEKNĒ - 3.08.2008

Jūlija beigas pavadījām skaistajā Horvātijā, bet par to nedaudz vēlāk. Šajās brīvdienās bijām Rēzeknē un Alītei pēc Horvātijas ilgajām nakts izstādēm tas bija tīrais nieks - mūsu Alizeti BOB kucēns ar PP un BEST IN SHOW-4 kucēns !!! Tiesāja Mr. Sedyh no Krievijas, piedalījās 4 ridžbeki. Saulainās bildes no izstādes šeit...


Arī Ogres izstādē Alizeti tika pie kucēnu BOBa, Ariela bija otrā un Ambera no Pēterburgas trešā. Asadi parādīja klasi Mārupē un specializētajā 6.grupas izstādē - 2x kucēnu BOB !!! Horvātijas ceļojums bija skaists un arī izstādes bija dikti veiksmīgas bet par to nedaudz vēlāk :)

ALIZETI PIRMAIS BOB - 14.07.2008

Alizete sestdien devās savā pirmajā izstādē uz Igauniju un noskaņojums meitenei bija ļoti labs - Alīte ar prieku izrādīja savu jauno un smuko zobu rindas, stāvēja godīgi uz vietas un ar prieku rikšoja pa ringu, arī tiesnesis to novērtēja un ierakstīja aprakstā - "temperamentīgas kustības" :) Tā nu pabeidzām izstādi ar pirmo kucēnu BOB un PP veicināšanas balvu. Vēl mēs mīļi sveicam mūsu jaukos ARI LIBERTA kucēnus ar pusgadiņa sasniegšanu un ceram visus satikt Gerarda kursā!
 
 

WORLD WINNER - 7.07.2008

Pirmo reizi biju arī pati Pasaules suņu izstādē un šoreiz tā notika Stokholmā. Savus suņus gan atstāju mājās, bet pati braucu baudīt un nedaudz just līdzi un palīdzēt Habes audzētājai Tujai. Un tas tiešām bija lielisks izstāžu brauciens, kaut arī bez pašas suņiem. Piektdien un sestdien notika Rodēzijas Ridžbeku specializētā izstāde skaistā pilī un piedalījās 240 RR. Tiesneses bija uzdevumu augstumos un bija patiess prieks baudīt skaistos suņus divu dienu garumā. Visi Malozi suņi tika pie atzīmes "teicami" un Malozi Gimli un Malozi Fahamika abi tika pie 4.vietas lielajās atklātajās klasēs. Bet pats labākais mūs sagaidīja sestdienas vakarā, kad Malozi tika atzīta par BEST IN SHOW audzētavu tik sīvā konkurencē Zviedrijā!!! Priekiem nebija gala :)

Pati Pasaules izstāde man gan palika atmiņā ar traki garām rindām, maziem ringiem un ātro tiesāšanas tempu - ridžbekus tiesāja trijos ringos vienlaicīgi, tā kā baudīt ko vairāk par saviem suņiem nesanāca laika. Arī šajā dienā veiksme bija mūsu pusē un Malozi Jumoke uzvarēja atklāto klasi un tika pie kārotā CAC - ar tiešām skaistu vērienu kļūstot par Zviedrijas Čempionu!!! Un arī šodien Malozi audzētava tika atzīta par pašu labāko - BOB breeder!!!! Tiesa, pagurums bija liels, taču prieki bija vēl lielāki! Es kā vienmēr biju bezgala lepna par mūsējo panākumiem - tā tik turpināt!

RR fotoreportāža trīs dienu garumā atrodama šeit...

IZSTĀŽU ZIŅAS - 29.06.2008

Habītes kucēniem jau ir 5 mēneši un tā nu ilgi gaidītā pirmā izstāde ir klāt!!! Sestdien izstāžu gaitas uzsāka Ariela ar Asadi un svētdien mēs ar Alizeti pievienojāmies Šilutes CAC izstādei Lietuvā :)  

Sestdiena, 28.jūnijs - tiesnesis Henryk Stepka, Polija, piedalās 3 RR. 
Asadi - BOB baby puppy ar vērtējumu  "ļoti perspektīvs". 

Ariel - BOO baby puppy un arī "ļoti perspektīva" :)

Svētdiena 29.jūnijs, tiesā-Jurate Butkiene, Lietuva, piedalās 3 RR. 
Māsiņas Ariela un Alizeti sacentās bēbīšklasē un abas tika pie "Ļoti perspektīva" novērtējuma, Ariela arī pie baby BOB!!! Man ir neviltots prieks par tik jauku izstāžu uzsākumu un ar nepacietību gaidīsim nākošās izstādes :)

Sestdien Igaunijas CACIB izstādē Pērnavā mūsu somu radinieki Malozi Jumoke un Malozi Jasirika kļuva par Igaunija čempioniem - Jumo tika pie BOO un sava 7.CACIBa un Muska R.CACIB un BB2! BOB un BIG 4 smukajai Lottai no Igaunijas! Apsveicam visus un uz drīzu tikšanos Pasaules izstādē Stokholmā!

AKTUĀLAIS FOTO - 21.06.2008

Pievienota jauna sadaļa - kucēnu aktuālais foto... Mazajiem palaidņiem jau ir veseli 5 mēneši, jau pēc nedēļas kopā ar Asadi un Arielu dosimies uz Lietuvu uz mūsu pirmo izstādi, turiet īkšķus :) Un citādi apgūstam daudz jauna - skolojamies kopā klikerapmācības lietas, izklaidējamies ar adžility un vienkārši baudam vasaru...

Priecīgu Līgošanu novēl - Habe, Ariela, Alizeti un Ayo!!!

JŪRAS ATKLĀŠANA - 7.06.2008

Skaistais puisis Asadi mūs uzaicināja ciemos uz vakara paskriešanos pie jūras - mums ļoti, ļoti patika - brauksim vēl :) Bildes šeit...

OTRAIS KUCĒNU TUSIŅŠ - 6.06.2008

Pirms nedēļas mums bija viens dikti jauks un foršs kucēnu tusiņš - lieliski pavadījām laiku un mazie palaidņi izdzīvojās no sirds, kamēr siamnieki tika pie jaunāko jaunumu apmaiņas :) Secināums - daži ceļas augšā no rītiem ļoti agri, bet daži savus saimniekus traki mīl un ļauj no rītiem smuki pagulēt. Sākam jau palēnām gatavoties jaunajai izstāžu sezonai, plānojam apmācību un tusiņu grafikus. Paldies visiem, kuri atbrauca, nākošreiz gaidīsim atkal! Bildes šeit...

CAUCASIAN WINNER - 17.05.2008

Esam atbraukuši atvaļinājumā uz Gruziju un vakar visi vairāk nekā ļoti veiksmīgi piedalījāmies CACIB izstādē "Kaukāza Uzvarētājs 2008" - Tbilissi. Mūsu Habucei tā bija pirmā izstāde pēc kucēnu izaudzināšanas - mazajiem palaidņiem ir tieši 4.mēneši un mamma Habe ar lepnumu var paziņot, ka ir godam atgriezusies izstāžu aprindās :) Malozi Habiba - BOB, 2x CAC, CACIB, Caucasian Winner 2008, tagad arī Gruzijas, Azerbaidžānas un abu valstu kluba čempione un arī grupas uzvarētāja  BIG - 1 !!!

Latvija tika pārstāvēta godam - 6x CACIB, RES CACIB, 3x BIG-1, 2x BIG-2, BIS-3 & Queen of the show!!! Visi Latvijas suņi kļuva par Gruzijas un Azerbaidžānas čempioniem, abu valstu kluba uzvarētājiem, Kaukāza uzvarētājiem 2008!!! Latvija - uzvara :)))

Turpinam baudīt atvaļinājumu vēl nedēļu un tad jau sekos plašāka reportāža un bilžu kalni :D Palies visiem par īkšķu turēšanu un Dzintrai un Lienei par foršo kompāniju šeit :)

CIEMOŠANĀS SOMIJĀ - 8.05.2008

Pateicoties lētajām lidmašīnas biļtēm nevarēju turēties pretī kārdinājumam un aizlidoju ātri apciemot Tuiju un Habes māsas skaistos ridžbekbēbīšus. Mazuļi ir jau veselu mēnesi veci un ir pašā foršākajā ņurcāmvecumā - tad nu visu dienu pavadīju mīļojot mazos smukuļus un pa vidam tapa arī kāda bilde...

ROMANTIKA PAVASARĪ - 7.05.2008

Skaistā somu ridžbekmeitene Malozi Inyanga  vai īsāk sakot Inka ar saimnieci atbrauca paciemoties pie mums un mēs jauki pavadījām laiku, taču patiesais viņu ceļojuma iemesls bija Malozi Juburu - romatiskais Jūrmalas puisis eleganti izvadāja Inku pa savu priežu mežu un ierādīja cik graciozi var izskrieties pa pludmales smiltīm. Abi kopīgi noskatījās saulrietu un tagad atliek vien turēt īkšķus... Romatiskāku suņu randiņu iedomāties nav iespējams :)

GERARDA KURSI - 4.05.2008

Vislielākais paldies visiem dalībniekiem par jauko noskaņojumu un aktīvo līdzdalību visās nodarbībās! Bildes šoreiz ir ļoti daudz...   Nākošais kurss notiks jau 18-20.jūlijā, būs hendlinga apmācības bāzes grupa visiem, kuriem Gerarda apmācības principi ir jauna lieta. Un viena grupa  šoreiz būs teicamniekiem, kuri Gerarda apmācību jau aktīvi izmanto ikdienā un vēlas to pilnveidot vēl tālāk. Sīkāka informācija drīz... Paldies mūsu harizmas pilnajam pasniedzējam par iedvesmu trennēties un pilnveidoties arī bez viņa uzraudzības un uz drīzu tikšanos jau nākošreiz :)

APMĀCĪBAS KURSS - 29.04.2008

Tuvojas fantastiskā pasniedzēja Gerarda O'Shea (Zviedrija) ceturtais apmācības kurss Rīgā - šoreiz pirmo reizi notiks arī ikdienas apmācības lekcija par pozitīvo apmācību un tās pielietošanu ikdienā. Notiks arī pamatoto popularitāti guvušie hendlinga kursi. Brīvas vietas vēl ir un nodarbības notiks jau pavisam drīz 29.aprīlī - 1.maijā!  

JAUNAS BILDES - 27.04.2008

Mūsu mazie Habucīši aug par lieliem un kārtīgiem ridžbekiem - Ayo, Asadi, Athena un Ali ir sākuši kopīgos agility bēbīšu trenniņus, tur mēs mācamies skriet cauri tunelim, ķert bēgošos saimniekus, iet pa šaurām virsmām un spēlēties ar saimnieku citu suņu klātbūtnē :) Habuce arī  ir atsākusi sportiskās gaitas - ejam uz adžilitī un skrienam ar riteni, kā arī kopīgi baudam pavasara sauli uz terases. Šoreiz veselas 3 jaunas galerijas Jums par prieku -
~ Aisha ciemojas ~ Pepija un Floja ciemos ~ Habe un Ali ciemos pie Arielas ~

KUCĒNU TUSIŅŠ - 19.04.2008

Milzu paldies visiem foršajiem un jaukajiem mūsu kucēnu saimniekiem par fantastiski saulaino pēcpusdienas tusiņu mūsmājās - mums bija patiešām ļoti liels prieks Jūs visus satikt tik kuplā skaitā! Mazuļi ir izauguši jau tik lieli! Tik pat liels paldies vakara naglai Frīdai, mazajai kaučuka lēkātājmeitenei Mijai un Dzintras aktīvistu bandai par izklaidēšanu! Saulīte bija kā uz pasūtījuma un noskaņojums bija burvīgs - JŪS ESAT PAŠI LABĀKIE!!!

KUCĒNIEM 3 MĒNEŠI - 14.04.2008

Mēs jau lieli - veseli 3 mēneši!!! Daudz laimes dzimšanas dienas svinībās :) Mums divas jaunas galerijas - kā ridžbeki izklaidējas ar bīgliem un kucēnu mazā satikšanās...

ĢIMENES FOTO - 8.04.2008

Pievienota jauna sadaļa - kucēni un jaunie saimnieki dodoties uz jaunajām mājām! Esam par tik daudziem foršiem draugiem bagātāki! Jūs esat paši labākie un mēs jau sākam plānot lielo tikšanās tusiņu :) Protams, Gerarda hendlinga nodarbībā tiksimies šā kā tā :)

ASADI BILDES - 5.04.2008

Smukulītis Asadi paciemojās pie mums, atkal jaunas bildes ... Un vēl ir fantastiskas Malozi kucēnu ziņas - Habītes māsa Aura ir kļuvusi par gādīgu māmiņu veseliem 8 skaistiem ridžbekbēbīšiem - mēs sūtam vislielākos sveicienus un apsolamies maijā braukt ciemos :)

JAUNAS BILDES - 30.03.2008

Es ceru, ka jums vēl nav apnikušas mūsu fotoreportāžas :) Bet es vienkārši nespēju atturēties neņemt rokā fotoaparātu - pavasaris, saule, nedaudz sniega un suņi, kuri to visu izbauda... Siguldas smukpuisītis Ayo ir atbraucis pie mums paciemoties uz 2 nedēļām, kamēr saimnieks izbauda sniega atvaļinājumu un arī mazā palaidne Ariel bija pie mums ciemos - tāpēc veselas 3 jaunas galerijas Jums par prieku! 
Habe un Alizeti...
Alizeti, Ayo un Ariel - 3 burvīgi kucēni...
Habe un kaimiņš Rentis izbauda sniega spēles...

9.NEDĒĻU BILDES - 28.03.2008

Ieskats RR kucēnu gaitās 9.nedēļu vecumā... Nu jau visi mazie ir tikuši pie savām īstajām mājām - lai jaunajiem saimniekiem pietiek pacietības audzināt mazos palaidņus! Un Habuce sūta lielas bučas visiem bērniņiem - gaidīsim visus atkal ciemos!

8.NEDĒĻU FOTO - 24.03.2008

Laiks ir paskrējis vēja ātrumā - gandrīz visi mazie Habucīši jau ir savās jaunajās mājās - Alizeti ir pie mums uz palikšanu un Aisha gaida savējos ciemos nākošnedēļ :) Katrā gadījumā māja nu liekas ļoti tukša un klusa, bet tas tikai uz īsu brīdi - nāk vasara un tad tik sāksim rīkot lielās RR ballītes! Mums ir tik fantastiska komanda tagad - esmu lepna par mūsu vislabakajiem, vismīļākajiem un visforšākajiem saimniekiem!!! Tad nu atskatoties pāris nedēļas atpakaļ - dažas bildes no dārza izklaidēm un istabas spēlēm un guļambildēm...

MALOZI UZVAR RĪGĀ - 17.03.2008

Šīs bija neaizmirstamas brīvdienas - pēc kārtīgas Eiropas izstāžu turnejas Malozi meitenes ar skaistajiem suņiem bija atbraukušas uz Latvijas Uzvarētāja izstādi. Panākumi bija galvu reibinoši - 2x CACIB, 2x RES CACIB, BOB, BOO, BIG-1, BIS-2, BIS audzētava, BIS-2 pāris - Tuija burtiski noslaucīja galdus tukšus!!! Es biju lepna par mūsu fatastiskajiem radiniekiem - Malozi ir paši labākie :)))  RR ringa bildes un  BIS un pārējās bildes...

ZIEMA IR ATPAKAĻ - 18.03.2008

Pilnīgi noteikti esmu palaidusies slinkumā, bildes ir tik daudz, ka nezinu no kura gala ķerties klāt - tad nu kā pirmās piedāvāju pašas juanākās - šodien bildētās sniega bildes :)

JAUNA SADAĻA - 6.03.2008

Salīdzināšanai ievietoju atsevišķā sadaļā 7.nedēļu stājas bildes un portretus! Mazuļi jau ir izauguši tik lieli, nu jau vairs pēdējās dienas visiem kopā - jau pēc nedēļas jaunie saimnieki brauks pēc mazajiem rezgaļiem... Laiks skrien tiešām ātri, man šis kucēnu laiks ir bijis fantastisks - redzēt kā no tik maziem un nevarīgiem kunkulīšiem izaug tik pasakaini skaisti un grudri ridžbeki - tas ir burvīgi! Mūsmājās paliks viena no meitenītēm, vēl joprojām nevaram pavisam izlemt, kura tā būs. Nākošajās brīvdienās atbrauks Tuija un tad lemsim visi kopīgi :) Vēl arī Habuces māsa ir tikusi pie labām ziņām - arī Aura gaida kucēnus!!! Visi mūsu daudzie īkšķi par māsiņu! Un vēl 2 no mūsu mietenītēm meklē savus īstos jaunos saimniekus - viena ir izstāžu preilene  un otra mājas meitiņa. Ja vēlaties kļūt par mazo un jau cēlo ridžbekdāmu saimniekiem - gaidīšu ziņu - kristine@liberta.lv!

ĻOTI DAUDZ JAUNU BILŽU - 3.03.2008

Hony saimniece Petra  atbrauca apciemot mūsu mazuļus un mēs visi pavadījām lieliskas brīvdienas kopā! Petrai mazuļi likās apburoši un mēs abas  brīvdienas nemaz neizgājām no mājas, lai tikai vairāk mazos varētu redzēt un sabužināt - tāpēc arī ir TIK daudz jaunu un pasakaini skaistu bilžu :) Vislielākās bučas lepnajam tētim un gaidīsim visus mūsu foršos radiniekus pilnā sastāvā jau vasarā!
Kucēni mājās...  
Jautrās izklaides dārzā...  
7.nedēļu stājas un portretu foto...

BILDES, BILDES, BILDES - 28.02.2008

Ir pievienotas vairākas jaunas galerijas ar mūsu mazajiem RR un viņu izklaidēm... Mazuļiem jau ir pirmie suņu draugi - tie tik ir prieki, kad var izgaršot un apčamdīt gan lielus, gan mazus suņu ciemiņus! Un arī jaunas portretbildes ir galerijā, tāpat arī mums ir uzstādīts rekords - vienlaicīgi mūsu mājā bija 15 RR - bet vasarā to mēs obligāti centīsmies pārspēt!!! Rīt pie mums ciemos brauc kucēnu tēta saimniece Petra - tā kā vēlu jau laicīgi visiem jaukas brīvdienas un mēģināsim tikt pie jaunām stājas bildēm :)

BILDES - 24.02.2008

Kucēni aug ne pa dienām, bet pa stundām - ieskatam - 5.nedēļu vecuma izklaides un 6.nedēļu stājas bildes...

PUBLICITĀTE - 22.02.2008

Uzziņai par šķirni pievienoju divus publicētus rakstus par Habīti un Rodēzijas ridžbeku kā šķirni - abu rakstu autore Dace Deksne.

STĀJAS BILDES - 17.02.2008

Pie mums atkal ciemojās Habuces audzētāja Tuija un ar Dzintras gādīgo palīdzību mēs tikām pie skaistām stājas bildītēm...  Tuija mūsu mazuļus dikti saslavēja un priecājās par spēcīgo kaulu uzbūvi, stipro krūšu daļu un jauko temperamentu :)  Vēl 3 mazuļi meklē jaunos saimniekus!!! Mūsumājās paliks viena no skaistajām izstāžu meitenītēm - Habucei beidzot būs kompānija un mans sapnis par 2 x RR uz dīvāna būs beidzot piepildījies :)

JAUNAS BILDES - 14.02.2008

Priecīgu Valentīndienu visiem!   Mūsu mazuļiem šodien jubileja - mazie aktīvisti ir jau veselu mēnesi veci!!! Tāpēc arī pievienotas 2 jaunas galerijas :) Šodien mazie pirmo reizi izgāja Habei līdzi uz terases paostīt auksto ziemas gaisu un paskatīties uz saulīti, kaut tās bija tikai pāris minūtes, izskatās, ka mazajiem patika! Un pēc tam mēs svinējam mēneša jubileju ar daudz bumbām un jautrām kucēnu rotaļām :)))

JAUNAS BILDES - 12.02.2008

Atvainojos par kavēšanos - beidzot pievienotas jaunas bildes :) Tādi mūsu mazuļi izskatījās savā trešajā dzīves nedēļā... Šajā nedēļas nogalē pie mums atkal ciemosies Habītes audzētāja Tuija un tad mēs ar Dzintras gādīgo palīdzību ceram tikt pie jaukām stājas bildēm! Vēl daži kucēni meklē jaunus saimniekus - un pārējie gaida savus pašus labākos un  jaukākos saimniekus atkal ciemos! Kucēni ir pārvākušies uz lielākām telpām un tagad ir radušās problēmas ar webkameras pieslēgumu, jo vadi mazuļiem liekas bez gala garšīgi un mēs nevaram vien atrast piemērotu risinājumu šai lietai... Nu, kas cits atliks - brauciet ciemos biežāk :P

GERARDA KURSS - 11.02.2008

Paldies visiem, visiem, visiem! Kurss atkal bija izdevies! Esmu lepna, ka mums kopā izdodas mainīt attieksmi pret saviem suņiem - tas ir tā vērts un es ceru, ka jau pavasarī Gerards atkal būs klāt. Es centīšos noorganizēt arī atsevišķu ikdienas apmācības grupu, jo labas atteicības ar suni ir visa pamatu pamats. Katrā ziņā 18-20.jūlijā Gerards būs pilnīgi noteikti Rīgā ar hendlinga apmācību un es gaidīšu Jūsu pieteikumus laicīgi! Pavisam drīz varēsiet lasīt interviju ar Gerardu žurnālos Astes un Privātā Dzīve... Bildes būs!

KUCĒNU PORTRETI - 31.01.2008

Mūzu mazuļi ir tikuši pie fantastiskām portretu fotogrāfijām 2 nedēļu vecumā!!! Milzu paldies Baibai par bildēm! Un arī 2.nedēļu galerija ir papildināta ar jaunām bildēm. Diemžēl mums ir nelielas ķibeles ar vebkameru, bet apsolos tuvākajā laikā ar to tikt galā :) Pagaidām - lai valda bildes :)

KUCĒNIEM 2 NEDĒĻAS - 28.01.2008

Mūsu mazuļi jau 2 nedēļas veci! Tāpēc nedaudz papildinājumi kucēnu lapā.

MAZUĻIEM 10 DIENAS - 25.01.2008

Mūsu mazuļi ir jau veselas 10 dienas veci un visi jau ir kļuvuši par maziem lūriķīšiem - kopš vakardieans mazie sāk atvērt actiņas!!! Vēl kucēni ir sākuši mācīties staigāt - ui tas gan ir grūts darbiņš, bet viņi to mēģina godam - ceļas, veļas un atkal ceļas un atkal veļas :))) Ir ievietotas jaunas kucēnu bildītes ...  

KUCĒNU WEBKAMERA - 21.01.2008

Esam uzstādījuši kucēnu webkameru!!! Tagad varēsiet biežāk sekot līdzi mūsu mazuļu dienas kārtībai un man nebūs tik bieži jātaisa fotosesijas :) Kamera nebūs ieslēgta visu laiku, taču iespēju robežās centīsimies to atstāt ieslēgtu dienas laikā. Vēl mums ir lieliskas ziņas - Habītes audzētāja Tuija no Somijas bija pie mums ciemos un pārbaudīja mazos uz DS (specifisku ridžbeku slimību) - visi mūsu kucēni ir brīvi no DS! Tā kā augam vien ņipri tālāk un gatavojamies jaunam posmam - nu jau mazuļi ir veselu nedēļu veci un nav aiz kalniem jau aktīvās kustību gaitas. Pagaidām vēl izbaudam kucēnu mierīgo čučēšanas, pupēšanas un rāpošanas periodu...

KUCĒNU ZIŅAS - 17.01.2008

Habuces bebīši aug griezdamies, nu jau visi ir apvēlušies apaļi, visi ir kārtīgi pieņēmušies svarā un paliek ar katru dienu arvien skaistāki! Esmu sagatavojusi jaunu kucēnu lapu, kur varēsiet sīkāk izpētīt, kas un kā ar mazuļiem notiek... Un arī kucēnu bilžu galerija tiek papildināta diezgan bieži, tā kā gaidam visus ciemos kaut vai virtuāli :)

KUCĒNI IR KLĀT - 14.01.2008

Šodien Habuce kļuva par māmiņu 12 burvīgiem ridžbekbēbjiem!!! Mums ir 5 puikas un 7 meitenes, visi ar ridžu, visi lieli un svarīgi ~500g un ar standarta baltumiņiem uz krūtiņām un ķepiņām :) Habuce jūtas labi, esam visi piekusuši! Mīļš paldies mūsu varenajiem atbalstītājiem un īkšķu turētājiem!!! Pirmās kucēnu bildes!!!

VECAS BILDES JAUNĀS GALERIJĀS - 12.01.2008

Tā kā kucēni vēl nav pieteikušies, tad izmantojam laiku lietderīgi un pievienojam 2 smukas galerijas...
 

VĒL GAIDAM - 10.1.2008

Habuce ir kļuvusi apaļa, jo apaļa :) Esam veikuši visus sagatavošanās darbus, šodien ir 58.grūtniecības diena un mazuļi var dzimt pavisam drīz! Habuce iet ikdienas pastaigās uz mežu, lēnā solī gan, un apetīte arī vēl ir laba,tas mums liek domāt, ka vēl dažas dieniņas mums būs jāpagaida. Tad nu turpinām gaidīt - pievienotas dažas jaunas bildes!

GAIDĪŠANAS GALERIJA - 6.1.2008

Habuce kļūst apaļāka un svarīgāka ar katru dienu :) Daudz cenšamies staigāt svaigā gaisā, ārā gan ir traki auksts, bet topošajai māmiņai svaigs gaiss ir ļoti vajadzīgs, tāpēc velkam siltas jakas un ejam uz mežu. Lielākā daļa sagatavošanās darbu jau paveikti, nu sākam jau lēnām gaidīt lielo dienu, kad satiksimies ar mazajiem ridžbekbēbjiem... Tikmēr izbaudiet Habuces gaidīšanas galeriju :)

COCO BILDES - 5.1.2008

Mūsu C kaķēnu šokolādes meitene Coco atsūtījusi jaunas bildes. Coco jautri pavada laiku Esmes sabiedrībā - rotaļas jautras un īstiem selkirkiem piederīgas... Paldies Maijai par bildītēm!

PIRMIE JAUNUMI - 1.01.2008

Nu jau beidzot laikam būs pabeigta pāreja uz jauno lapas versiju, man jau pašai ļoti patīk :) Arī Habītes lapa izskatās savādāk un ir pievienotas 2 jaunas galerijas - Habuces portreti un stājas bildes...