LV ZIŅAS ATPALIEK - 5.09.2009

Lūdzu atvainot visus par kavēšanos ar šo paziņojumu, bet jaunākās aktualitātes uz laiku tiks publicētas tikai lapas angļu valodas versijā! Apsolos nedaudz atsākt LV versijas jaunumus pēc lielā un pelnītā atvaļinājuma oktobrī :)

POLIJAS IEKAROŠANA - 5.07.2009

Nolēmām, ka pieteik pa Baltiju vien dzīvoties, derētu kādas pārmaiņas un braucām uz Polijas pilsētu Olsztyn (650km) ar mērķi apmeklēt CAC izstādi. Kompānija bija tiešām forša (varēja, gan būt vēl kuplāka) un ceļojums izdevās superīgs - kā vienmēr! Piedalās 7 RR, tiesā Elzbieta Sobieszczanska, PL.

Asadi Ari Liberta  -  EXC1, CWC, Best Male, BOB!

Alizeti Ari Liberta - EXC1, CWC, Best Bitch, BOO!

Ariel Ari Liberta - EXC1, CWC, Best Bitch 2!

Mani 3 skaistuļi un zelta medaļu īpašnieki - Ale, Asadi un Arīte!!! Visi trīs plecu pie pleca krāj Polijas čempiona titulam vajadzīgos CACu's, vēl tikai 2 palikuši un es no sirds esmu lepna par skaistajiem Habuces uzvarētājbērniem!!! Lielais paldies Guntai par Alītes izstādīšanu, Ievai par kompāniju, un nevaru vien sagaidīt nākošo braucienu :) Diemžēl uz fināliem netikām pārpratuma pēc, bet tas nekas, atstāsim ko arī citai reizei :)  Bildes no jaukā brauciena šeit...

KUCĒNU BILDES - 3.07.2009

Galerijā jaunas bildes...

IZSTĀŽU ZVAIGZNES - 28.06.2009

Lieliskā ARI zvaigžņu komanda ir tikusi pie jauniem izstāžu sasniegumiem 4 valstīs...

Brūnā deguna īpašniece Amber piedalījās izstādē Pēterburgā - CAC izstādē "Sirius"  20.06.2009, 7 RR konkurence, tiesā Marina Patrina, RU. Amber uzvarēja starpklasi ar EXC1, CW (CAC), Labākā kuce, BOO un kļuva par Federācijas Čempioni!!! Vislielākie apsveikumi saimniekiem -  Gaļinai and Andrejam!

Amber

 


Uz Pērnavas starptautisko izstādi  aizbrauca Alīte un Linards. Jāsaka, ka tā bija Linarda debija ringā un pat pārsteidzoši laba :) 15 RR konkurence, tiesā Juhani Lappi, Somija. Alizeti uzvarēja starpklasi ar EXC 1 un tika pie otrās labākās kuces titula BB2 ar derīgu  Res CACIB, kurš pāries kā CACIB jo skaistā Lotta jau ir INT CH!!! Mana mazā saulespuķe ir atvedusi mājās jau 2 CACIBus pēc kārtas - ir jāsākrāj 4 no 3 dažādām valstīm, lai kļūtu par Starptautisko čempioni! Alīte tiešām ir parūpējusies par lielisku dienu mums visiem - esmu bezgala lepna par maniem foršajiem čempioniem :)

Ali & Linards

 


Tikmēr Lietuvas nacionālajā Silutes izstādē mūsu pārstāvēja- Ariela & Asadi abi junioru klasē. Abiem šeit pirms gada bija pati pirmā izstāde, laikam jau tāpēc bija jābrauc vēlreiz.  5 RR, tiesā Maciej Kozber (Polija). Asadi bija EXC 2, BM2 - atkal vecais niķis ar otrajām vietām :) 

Ariel uzvarēja klasi EXC1, BB2 un aizstāvēja brāļa godu kļustot par BOB juniori! Ar šo uzvaru Ariela ir kļuvusi arī par Lietuvas jauno čempioni - URRĀĀĀĀ vislieliskākajām meitenēm Vijai un Arītei!!!!

Ari LT JCH


Bet tas vēl nav viss - Ogres izstāde ir mūsu klasika - tikai 5 minūtes no mājas, tāpēc nevar nepiedalīties, pat ja nevienam neko "nevajag" :) Bezgala stingri tiesā Eva Jonsson, Zviedrija, 11 RR un tikai 2 suņi tika apbalvoti ar vērtējumu teicami - abi bija mūsējie!!!

 Ayo ar saimnieku Jāni tiek pie pirmā EXC vērtējuma - urā, jo visiem citiem tiek tikai pa zilajai bantei.

Māsas Ale un Are abas junioros - Arielai pirmais VG, bet Alizeti uzvar klasi ar EXC1 un Veicināšanas Balvu PP (vienīgo šodien), BB1 un pilnai laimei vēl arī BOB komplektā!!!

Ali BOB

Samīļojām kucēnus mājām un atgriezāmies uz Grupas finālu, tiesā arī Eva Jonsson un Alizeti uzvar visu Grupu - Best in Group!!!!!! Lielais BIS bija par daudz manai saulespuķei, mājās mazie kucēni, vakar brauciens uz Igauniju ar derīgo CACIBu un tagad vēl BIG1 - fantastiski!!! Bildes šeit...

KUCĒNI IR KLĀT - 27.06.2009

Kucēni ier ieradušies - Habīte un Chango ir kļuvuši par vecākiem 9 lieliskiem ridžbeku kucēniem!!! Kuceni piedzima 63.grūtniecības dienā:

  • 4 pareizi izstāžu puikas
  • 2 pareizas izstāžu meitenes
  • 3 mājas meitenes ar 3 un 4 kronīšiem ridžā (viena ar brūno deguntiņu)

Visi kucēni ir svarīgi  650-500g dažiem ir mazi baltumiņi uz ķepiņām un krūtiņām, astes veselas, DS nav. Habuce jūtas lieliski, ir vislabākā un visgādīgākā mamma saviem mazuļiem. Piena bārs ir atvērts 24/7 un mazie lieliski pieņemās svarā.

Pāris mazajiem vēl nav pieteikušies saimnieki, ja ir interese - droši zvaniet - 29299668 vai rakstiet - kristine@liberta.lv.  Jaunākās bildes atradīsiet kucēnu gallerijā...  Centīšos pievienot jaunas bildes ik pa laikam, bet Jūs jau saprotat, ka daudz pievilcīgāk ir sēdēt pie kucēniem un viņus bužināt vienā laidā :)

GAIDĪŠANAS SVĒTKI - 25.06.2009

Lielā diena tuvojas, kucēnus jau varam sgaidīt kuru katru dienu, tāpēc viss jau ir salikts un gatavs mazuļu īpašajai dzimšanas dienai. Habuce jūtas ļoti liela un svarīga, lielāko dienas daļu mēģina pavadīt guļot un krājot spēkus, taču karstais laiks šo uzdevumu padara diezgan sarežģītu. Saulē ilgi izturēt tomēr nevar, tad nu meklējam ēnu. Pieniņš Habucei ir pietiekami jau tagad, atliek vien apbruņoties ar pacietību un gaidīt, gaidīt, gaidīt :)

Laika īsināšanai piedāvājam apskatei mūsu jūnija bildes... 

UZVARAM LIETUVĀ - 21.06.2009

Agrā svētdienas rītā sagaidījām Ilviju un Asadi un kopā devāmies uz Lietuvas Polijas pierobežu - Marijampolē notika nacionālā izstāde un mūsu skaistuļi Ale un Asadi piedalījās junioru klasē.  RR tiesāja LT kinoloģiskās federācijas prezidente Ramune Kazlauskaite.

Asadi uzvarēja absolūti visu - tā bija 100% viņa izstāde! Lietuvas Junioru Uzvarētājs - JN, BM un vēlāk arī BOB juniors uzvarot māsu Ali un arī lielais BOB mūsu skaistulim Asadi!!! Šis ir Asadi otrais LT JCAC un pirmais BOB - godam pelnītas uzvaras mūsu skaistajam puisim!

Alizeti arī tika pie visa kārotā - Lietuvas Junioru Uzvarētāja, otrā labākā kuce un ar šo Alizeti ir noslēgusi Lietuvas un Baltijas Junioru Čempionu titulus!!! Alizeti savā 17 mēnešu vecumā var lepoties ar pieklājīgu titulu virkni - LV, EST, LT, BALT JCH & FIN JW08 !!!

(Foto no Geste - liels paldies par lielisko Ales kustību foto!)

Abi jaunieši pirmo reizi kopā piedalījās arī pāru konkursā un mums izdevās arī šeit tikt pie uzvaras - mani skaistuļi Alīte un Asadi  BEST IN SHOW PĀRIS !

Un beidzot arī pēdējais izgājiens - 6.grupas fināls un Asadi bija lielisks - Best in Group 3 mūsu burvīgajam skaistulim!!!

Lieliska izstāde, burvīgi suņi un superīgs brauciens -  saimniecei Ilvijai komplimenti un vislielākie apsveikumi ar Asadi pelnītajiem panākumiem!!! Tā tik turpināsim nakotnē :)
Bildes šeit...

BIS brace in Marijampole

2 X CACIB RĪGĀ - 13.06.2009

Mūsu visjaukākajai, visskaistākajai un vismīļākajai Habucei uz pasaules sestdien palika 4 gadi!!! Habītes apaļumi jau ir vērā ņēmami, diemžēl lietus dēļ, pie jaunām bildēm neesam vēl tikuši, bet apsolu to tuvākajā laikā labot :) Vēl tikai 2 nedēļās un mazie Chabīši būs klāt!!! Labi, bet nu par pēdējiem jaunumiem - mūsu fantastiskā komanda piedalījās dubultajā CACIB izstādē Rīgā un panākumi bija lieliski - 5x klases uzvaras, 2x JCAC, JCH, CACIB, Res CACIB... Vienkārši vislabākā dāvana māmiņai Habucei dzimšanas dienā...

dream team

Sestdien 13.jūnijā - tiesāja Mania Andrzej, Polija.
Svētdien 14.jūnijā - tiesāja Sigrid Jarmer, Austrija.

Skaistulis Asadi sacentās junioru klasē un abas dienas tika pie otrās vietas - EXC2 no 4 konkurentiem - pavisam tuvu uzvarai, vēl tikai mazliet un kārotais būs rokā!

Zelta puisis Ayo abas dienas uzvarēja starpklasi ar EXC1. Sestdien komplektā ar BM3 un svētdien pakāpjoties vēl augstāk - BM2 & RES CACIB!!! Abiem puišiem izcili stabils rezultāts abās izstādēs, neskatoties uz tiesnešu atšķirīgajām gaumēm.

Porcelāna lellīte Ariela ar Viju izstādījās tik skaisti, bija prieks uz Jums abām skatīties :) Esmu lepna par tik čaklām skolniecēm un arī tiesneši to atzinīgi novērtēja - Ariela uzvarēja junioru klasi ar EXC1 abās dienās un tika pie kārotajiem 2x JCAC sertifikātiem un trešās skaistākās kuces vērtējumu abās dienās - BB3 apsteidzot pat čempionu klases uzvarētāju! Sīs uzvaras Arītei ļāva kļūt par titulētu Latvijas Jauno Uzvarētāju un Arīte ir jau trešais čempions no mūsu A kucēniem!!!

Un mana saulespuķe Alizeti piedalījās tikai svētdienas izstādē ar lieliskiem rezultātiem - Alīte tika atzīta par izstādes pašu skaistāko ridžbeku meiteni un tika pie sava pirmā starptautiskā čempiona kandidāta sertifikāta!!!  Alizeti - BB1, CACIB un BOO!!! Mani prieki bija patiešām neviltoti - pirmais CACIBs ir klāt jau 16.mēnešu vecumā - esmu bezgala lepna par mazo Šmalīti :)

Ali's 1st CACIB

Vislielākos paldies sūtu mūsu fantastiskajai izstāžu komadai - Vijai, Ilvijai & Jānim par visu to labo, ko esat iemācījuši mūsu skaistajiem ridžbekiem - mēs kopā esam vislabākie!  Bildes šeit - liels paldies Ievai par fočēšanu un visiem par piedalīšanos kopīgās brīvdienās :)

TALLINAS UZVARĒTĀJS - 6.07.2009

Laiks izstādēm, braucam uz Tallinu un pa ceļam Alīte izdauzās uz nebēdu jūrmalā... Asadi un Ariela pievienojas mums vēlāk.

see fun

Piedalās 26 RR un tiesā īru vilku audzētājs John Wauben, Holande. Junioru klase plaši pārstāvēta, no pieciem junioru suņiem tikai 2 tika pie novērtējuma "excellent" un mūsu skaistais Asadi šoriez piekāpās somu ridžbekam un palika otrais ar lieliskiem komplimentiem no tiesneša puses.

Asadi

Junioru klasē  Ariela izstādījās ļoti skaisti un eleganti, Vija ar Arīti bija lieliskā formā un arī Ariel tika pie Teicama novērtējuma - EXC 2! Tiesa, kad bija jāsalīdzinās par labāko kuci, tad tiesnesim nācās ilgi skaidroties vai tiešām viņš Arīti ir nolicis otrā vietā... Bet kas darīts, darīts :)

Ariel

Alizeti bija nedaudz ne savā omā, vēlāk uzzinājām kas tam par iemeslu... Un tā pat kā brālis ar māsu arī tika pie tiesneša komplimentiem un EXC 2 novērtējuma, tad nu šo izstādi pavisam oficiāli varam dēvēt par EXC 2 izstādi Tallinā :)

  Alizeti

Tomēr visi labākie apbalvojumi palika ģimenes lokā, mūsu lieliskie Malozi radinieki tika pie pelnītām uzvarām - lieliskais Malozi Jumoke BOB un vēlāk arī BIG-1 un jaukā Malozi Inyanga BOS!!!

BOB and BOS

LIIIIELI apsveikumi visiem un paldies par jauko izstādi :) Bildes šeit...

EURO WINNER - 31.05.2009

Lieliskas ziņas no Euro Winner Show Īrijā - mūsu ARI kucēnu skaistā vecmāmiņa Thembi tika atzīta par šī gada labāko veterānu Eiropā - BOB veteran un viņas dēls Kaktus uzvarēja atklāto klasi milzīgā konkurencē!!! Mūsu vislielākie apsveikumi saimniecei un audzētājai Petrai par lielisko veikumu - esam lepni par tik skaistiem radiniekiem :)

thembi_nyathi

koko_irsko

GAIDAM KUCĒNUS - 31.05.2009

Mums ir lieliski jaunumi - brauciens uz Norvēģiju ir bijis ĻOTI veiksmīgs un Habīte ar Chango gaida ridžbeku kucēnus jau pēc Jāņiem!!! Pašsajūta Habei ir lieliska unHabuce jūtas ļoti svarīga, bieži guļ saulē un sauļo augošo vēderu, Alītei nākas iztikt ar rotaļlietām, jo Habei spēles vairs neliekas tik aktuālas. Ejam ar Habuci uz mežu laiskās pastaigās, vēl jau puncis nav tik liels, bet drīz vien tas sāks uzņemt lielos apmērus. Ziņas topošajiem Čabīšu saimniekiem - šobrīd notiek ļoti aktīva mazuļu augšana, mazie ir aptuveni 3,5cm lieli, šobrīd sāk augt spalvas un teorētiski jau varētu notiekt kurš ir puisītis un kura meitiņa, bet mēs ļausimies pārsteigumam, jo necik ilgi jau nav vairs jāgaida :) Lai vai kā, man ir milzu prieks, ka mūs visus sagaida viena skaista, saulaina un fantastiska KUCĒNU VASARA!!!

Kucēni!!!

Un vēl, topošā māmiņa Habīte pozē žurnālam IEVA kopā ar manu vecāku bruņurupuci!

RR PASTAIGA SIGULDĀ - 15.05.2009

Sigulda ir burvīga visos gadalaikos, tāpēc devāmies ar Habuci un Ali ciemos pie skaistajiem Siguldas puišiem Ayo un Trevora, lai dotos kopīgā pārgājienā gar Gauju! Un tas bija skaisti - suņiem pilna laime, saimniekiem jaukas pļāpas un svaigs gaiss kopā ar fizisku izkustēšanos :) Bildes šeit un noteikti ieplānojiet skaistu Siguldas apciemojumu tuvākajā laikā! Un pēc tam noteikti iesakām aiziet uz Kino LORA Siguldā - manuprāt, labākais kinoteātris Latvijā!!!

Lovely Ayo...

MAZBĒRNI CIEMOJAS - 14.05.2009

Kika's mazbērni ciemojās mūsmājās - daudz mazo devonreksēnu bildes atradīsiet šeit...
Faron
Farons iet savas jaunās ģimenes meklējumos...

NORVĒĢIJAS BRAUCIENS - 10.05.2009

Ar lielāko prieku varu paziņot, ka esam atgriezušies no fantastiska brauciena uz Norvēģiju!!! Habīte beidzot piekrita, ka ir laiks doties ciemos pie burvīgā Chango un tad tā arī darījām. Bērni palika pie vecvecākiem, Alīte pie sava labākā suņu drauga un kaimiņa un mēs trijatā devāmies uz prāmi, lai dotos uz Stokholmu.

Šis bija Habes pirmais brauciens ar prāmi, kad viņa drīkstēja nākt uz klāja, nu varu teikt, ka Habe ir braukusi ar ļoti dažādiem transporta līdzekļiem - lidmašīnu, prāmi, vilcienu un gaisa tramvajiņu :) Uz klāja bija iekārtota neliela smilšu WC suņiem un nakšņojām mēs speciālā kajītē, kur ir atļauts uzturēties ar dzīvniekiem, tā kā brauciens bija ļoti patīkams! Nākošajā rītā jau bijām Stokholmā, izbraucām cauri fantastiskam parkam - cilvēki jāja ar zirgiem, pastaigājās ar suņiem, brauca ar riteņiem un skrituļslidām un visapkārt valdīja īsta brīvdienu noskaņa... mhmhmhm - gribu padzīvot Stokholmā ar savām suņu meitenēm :)))

Braucām ilgi - 1024km cauri Zviedrijai un visai Norvēģijai, līdz pašā vakarā bijām pie Chango - skaistajā Stavangerā. Chango sagaidīja Habi ar lielāko prieku, Habei ne miņas no noguruma un gaisā valda abpusējas simpātijas un mīla :) Iekārtojāmies blakus mājiņā Chango saimniekiem un nākošajā rītā dodamies visi trīs uz vecpilsētu ekskursijā. Laiks ir skaists, zied rododendri un ābeles, īsts romantisks pavasaris! Habe tiešām ir dāma un zin, kad ir labākais laiks skaistiem ceļojumiem :) Vakarā ar jaukajiem Chango saimniekiem omulīgi nopļāpājam līdz vēlai naktij, Chango lepni grauž Habes atvesto kaltēto gardumu un mums visiem ir burvīgs vakars.

Nākošajā rītā braucam apciemot skaisto Chango mammu Saribu - atlika tikai Tonjei parādīties izstādēs ar Saribu, lai visiem būt skaidrs, kurš uzvarēs un jāsaka, ka pat šobrīd jau tik cienījamā vecumā skaistā Sariba izskatās patiešām cēli un graciozi ar gandrīz nemanāmām dažām iesirmām spalviņām zem zoda. Sariba un pārējie 3 Masithelas ridžbeki dzīvo lauku mājās kopā ar 30 fantastiskiem melniem zirgiem - lai arī es neesmu zirgu cilvēks, tas skaistums bija tā vērts! Es pati ar Chango audzētāju Tonji esmu kontaktējusies jau daudzus gadus, kopš es gaidīju Habi, un šoreiz beidzot bija lieliska iespēja beidzot satikties! Tā kā man ir vajība uz ridžbeku cilvēku iepazīšanu, tad biju bezgala laimīga, kad mums pusdienās pievienojās vel daži ridžbeku draugi - vasarā ceram dažus no viņiem jau sagaidīt uz kādu no Latvijas izstādēm :)

Pēcpusdienā braucām uz jūru, diemžēl laiks nebija tas labākais fotosesijai, jo sāka līt lietus, taču bildes taisījām tāpat, tā kā jāņem par labu, kā nu ir sanācis. Pēc tam Habei bija otrais randiņš ar Chango, abi smaidīgi, priecīgi - spēles un koķetērija - skaisti! Chango un Habe izskatās tik skaisti kopā - viņi ir tik līdzīgi, es ļoti ceru, ka mazie Čabīši būs tik pat gudri, skaisti un forši kā abi vecāki!

Un tad jau arī bija laiks doties uz māju pusi, pa ceļam gadījās IKEA, ko vajadzēja apskatīt un šo to izpirkt, bet citādi raiti un veiksmīgi tikām atkal līdz Stokholmai un tad jau līdz mājām... Jāsaka, ka ceļojums tiešām bija skaists!  Tagad atliek vien kārtīgi turēt īkšķus par mazajiem Čabīšiem uz jūnija beigām!

Habi in Norway
Bildes ir daudz, kā vienmēr...

IZSTĀŽU UZVARAS - 19.04.2009

Pavasarī katru gadu tiek rīkotas Dalmāciešu kluba izstādes, kur piedalās visi FCI 6.grupas suņu šķirnes - bīgli, dalmācieši, ridžbeki, bavārieši, bladhaundi, baseti utt. LIBERTU komantu pārstāvēja 3 skaistuļi - Ariela junioru klasē un Asadi ar Aretu abi pirmo reizi izmēģināja spēkus starpklasē, jo pirms 4 dienām tika sasniegts 15.mēnešu vecums un tas deva iespēju pacīnīties par lielo CAC un mums izdevās :) Piedalījās 12 RR un tiesāja Rui Oliveira no saulainās Portugāles.

Asadi - Teicami 2 un veicināšanas balva (tiesnesis deva priekšroku augumā mazākiem suņiem).


Ariel - Teicami 1, JCAC, BOO JUN, Labākā kuce un BOO!!!


Areta - Teicami 1, CAC, Labākā kuce 2!

Pāru konkursā Asadi un Ariela - BEST IN SHOW 2!!!


Lieliska diena, pasakaini rezultāti un fantastiski suņi - neko vairāk nevar velēties! Vislielākie apsveikumi Aretai un Arītei ar ilgi lolotajiem un tiešām pelnītajiem panākumiem!!! Bildes šeit...

ARIEL BOO

LIELDIENU PRIEKI - 16.04.2009

Saulainā Lieldienu pirmdienā mūs apciemoja skaistie ridžbekzēni Ayo un Trevors ar savu ģimeni un mēs kopīgi pavadījām laisku pēcpusdienu izbaudot pavasara saulīti, kūpinātās gaļiņas un jaukās pļāpas :)  Bildes šeit...

Girls dancing Tango!!!

SELKIRKAS REKSĒNI - 10.04.2009

Bijām ciemos pie mūsu mazajiem kaķu mazbērniem - 4 skaistajiem selkirkas reksēniem. Visi kaķa bērni izrādījās uz nebēdu - Ādamiņš jau ir ticis pie pašiem labakajiem siamniekiem un gaida savu kaķa bērna pilngadību, lai varētu doties uz jaunajām mājām, kamēr skaistais un sprogainais izstāžu puisis Alberts un abas meitiņas - Amēlija un Abigaila vēl ir brīvas. Kaķēni ir ļoti jautri un rotaļīgi, mamma Coco ir īsta Amres meita, mazos kārtīgi pieskata un audzina, kā mantas jāķer, kā jāuzvedas :) Vairāk par mazajiem pastāstīs jaukā saimniece Maija! Milzīgs paldies par jauko uzņemšanu un lai veicas mazajiem ar pašiem labakajiem saimniekiem!

PAVASARA SAJŪTAS - 5.04.2009

Lieliskā sestdienas rītā braucu uz otru Ikšķiles pusi pēc Arielas un abas kopā devāmies uz galvaspilsētu, lai pievienotos pavasarīgam suņu un saimnieku tusiņam Rīgas parkā. Šoreiz vairākumā bija vipeti, trīs lielie un divi supermazie foršuļi - Džespera bēbīši, vēl piedalījās 2x RR - Arīte un Pepija un Teodoru komandu papildināja vēl 2 labradori - Odiņš un Lotte. Saule bija silta un pavasarīga, suņiem oma vislabākā un saimniekiem nedaudz laiks, lai papraktizētos nākošajām izstādēm. Bet pats galvenais moto šai dienai bija - lai visiem būtu lieliski pavadīts laiks - un tas izdevās godam :) Beidzot ar prieku varu teikt - pavasaris tiešām ir klāt! Foto no pavasarīgās dienas šeit... 

Ja vēlaties piedalīties kucēnu socializācijas pasākumā - droši jautājiet par laikiem un dalības nosacījumiem organizatorei un kinoloģei Dzintrai.

Lovely Ariel

APRIL, APRIL - 1.04.2009

Jautru un priecīgu 1.aprīli - novēl mazā Alīte un mamma Habe :)

All Fools day... :)

NEPĒRCIET GRĀMATU - 25.03.2009

Iegāju grāmatnīcā un ieraudzīju jauno grāmatu - "Suņu triki" (cena Ls 9.90), kā jau kārtīga suņu saimniece nopirku, suņu grāmatas taču pie mums ir tik reta parādība. Un manai gramatu kolekcijai patīk jaunumi, taču šoreiz bija savādāk.

Sāku lasīt un esmu ļoti vīlusies - kā vēl mūsdienās var izdot grāmatu par tik novecojušām apmācības metodēm kā nemitīga fiziska korekcija!!! Arī tulkotājiem laikam nekad nav bijusi saistība ar suņiem - jau pašā pirmajā lapā lieliskais teikums - "suņu sugu nosaukumi atveidoti..." tālāk nav mazāk skumji "ja viņam patīk skriet pēc nūjas" - iet runa par visparastāko kociņu, nevis slēpošanas nūjām.

Grāmata iesaka mācīt sunim paņemt priekšmetu aizvēsturiskā veidā "aplieciet savelkošo kaklasiksnu augstu uz suņa kakla un palieciet īkšķi zem siksnas gredzena. Sakļaujiet plaukstu dūrē, tā, lai riņķis paliek siksnas augšpusē, un sagrieziet kaklasiksnu pulkteņrādītāja virzienā. Šī kustība piespiedīs jūsu suni pavērt purnu un pastiept galvu uz priekšu. Tagad jūsu suns jau sniedzas pēc kociņa!"

Vēl nežēlīgāki ir pārējie ieteikumi - piemēram, kā iemācīt sunim sēdēt uz pakaļķepām: "Suni varat ievest stūrī un lēnām celt viņu augšup aiz pavadas, kas piestiprināta savelkošajai kaklasiksnai (!!!!!). Mugura balstīsies pret sienu, un sunim būs drošības sajūta. Jums arī."  Man vienkārši trūkst vārdu, tādā stilā ir visi ieteikumi, es pat nespēju lasīt tālāk.

Fui, fui un vēlreiz fui šādiem grāmatas autoriem, ja vēl tādas metodes bija pieņemamas pirms 30 gadiem, tad mūsdienās es nekad nesapratīšu kādēļ ir jāsabojā attiecības ar suni, ja to visu var apgūt pilnīgi citā gaisotnē. Tas būtu tas pats, kas šobrīd izdot grāmatu par to - kā un kurās vietās labāk sist savus bērnus, ja viņi jums neklausa un nesakārto istabu pēc pirmā pieprasījuma. Skumji, ka pie mums jau tā reti tiek izdotas grāmatas par dzīvniekiem un ja pat tās, kas tiek izdotas ir tik nekvalitatīvas un aizvēsturiskas.

Tā nu brīdinu visus - nepērciet šo grāmatu, ja esat pozitīvās un mūsdienīgās apmācības piekritējs, jo šādi tikai sabojāsiet sev omu uz visu dienu!

LATVIJAS UZVARĒTĀJS - 21.03.2009

Pavasaris nāk kopā ar klasisko pavasara izstādi Skonto hallē - Latvijas uzvarētajs 2009! Mūsu Malozi radinieki atbrauca jau piektdien un mēs lieliski pavadījām laiku - Habe no sirds izpriecājās par atkalredzēšanos ar Jumo un es viņai pilnīgi piekrītu, Jumo ir tiešām fantastisks puisis :) Sestdien devāmies uz izstādi, ridžbekus tiesāja Per Iversen no Norvēģijas un piedalījās 21 RR. Visplašāk pārstāvētas bija junioru klases - 5 puiši un 4 kuces. Tiesāšana bija stingra, tikai nedaudz vērtējumi "teicami".

Ayo bija lieliskā formā un omā, kaut pēdējā izstāde mums bija Helsinkos, decembrī.  Ayo tika atzīts par ļoti perspektīvu jaunieti, tikai nedaudz par mazu tiesneša gaumei, Ayo kontā - EXC 2 un veicināšānas balva.

Bralis Asadi - "ļoti labi" vēl esot  jānobriest.

Māsiņa Ariela bija nedaudz aizdomīgā noskaņojumā, jo pirmo reizi izstādē bija bez saimniekiem, tikai ar mani. Tiesnesim ļoti patika elegantā Ariela, taču mums abām vēl mazliet jāpatrennējas izstāžu izgājienam un tad mēs būsim neatvairāmas- EXC 2.

Kā ringa ienāca lieliskais Malozi Jumoke tā bija skaidrs, ka tā būs viņa diena - Noora un Jumo uzvarēja pilnīgi visu iespējamo - BM1, CAC, CACIB, Latvian Winner 2009, BOB & GROUP-1!!!
Diemžēl Noora un Jumo nevarēja palikt uz BIS konkursu svētdienas vakarā, viņi noteikti būtu turpinājuši tik pat lieliskā garā, bet nekas, to nākošreiz :) Lielais paldies Arielas ģimenei par superīgo siera kūku, Noorai par smalko šampanieti, Linardam par garšīgajām vakariņām un visiem visiem visiem par lielisko vakaru un kompāniju! Vajadzētu biežāk rīkot tik foršus ridžbeku radinieku vakarus :)

Izstādes fotoreportāža šeit - paldies Mārtiņam & Ievai!

ZIEMAS BILDES - 19.03.2009

Nezināmu iemeslu dēļ šogad ziema nemaz negrib atkāpties, tad nu liekam jaunas ziemas bildes galerijās :) Šoreiz neliels ieskats mūsu Ikšķiles izklaidēs un bildes no foršās ciemošanās pie mūsu draugiem Teodoros... 

visiting Teodori.lv

KAĶU MAZBĒRNI - 19.03.2009

Visi mūsu E-kaķēni jau ir devušies uz savām īstajām mājām, visi 4 dzīvo Rīgā, visiem 4 ir bērni ģimenēs ar ko izklaidēties un kopīgi darīt gan darbus, gan nedarbus un Eiro pat ir ticis pie foršā lielā brāļa Frīda ar ko parunāt par kaķu lietām savā valodā :) Mēs dikti priecājamies par foršajiem saimniekiem un ceram sagaidīt pa brīdim kādu bildīti!

Un mums ir divi kaķu "mazbērnu" jaunumi - vairāk informācija šeit...

devon rex kittens

 

 Selkirk rex kittens

JAUNAS BILDES - 28.02.2009

Pievienotas divas jaunas galerijas - Ayo izklaides mūsmājās ar māsiņu Ali un mammu Habi un kā lieliskie brāļi Asadi un Ayo izbauda ziemas un sniega priekus skrienot gar Daugavu skaistā un saulainā ziemas dienā! Ridžbeki ir paši labākie, priecīgā es un mana lieliskā RR komanda :)

My adorable ridgebacks

AYO JAUNS TITULS - 22.02.2009

Mums ir tas gods šonedēļ izklaidēt mūsmājās lielisko puisi Ayo , kamēr viņa saimnieks Jānis bauda sniegu un citus labumus Japānā. Arī mēs netērējam velti laiku, braucām šodien uz nacionālo izstādi Paņevežos, Lietuvā. Ar šo braucienu Ayo pievienoja sev vēl vienu titulu - Jaunais Lietuvas Uzvarētājs ar BOB un BIG-2!!! Vairāk bildes un info galerijā un atjaunota arī  izstāžu rezultātu lapa!

MAZKAĶU ZIŅAS - 20.02.2009

Veselas 2 mūsu kaķmeitenes ir kļuvušas vecmāmiņas - Amres šoko meitiņa COCO ir kļuvusi par mammu 4 lieliskiem selkirkas reksēniem! Un Kikas meitiņa DAFNE mīļo un lutina 3 lieliskus devonreksēnus! Vislielākie apsveikumi no mums visiem - augat lieli un skaisti!

Arī mūsu Ninuces skaistās svītrotās kaķenītes Ella un Elfa vēl gaida savus īstos saimniekus! Ella ir ļoti pašapzinīga un eleganta skaistule, prātīga un ļoti mīļa, toties māsiņa Elfiņa ir īsta dauzoņa un notiekti visrotaļīgākā no visiem man zināmajiem kaķu bērniem - pilnīgi noteikti ar neapstrīdamu astes ķeršanas talantu :) Pievienota arī jauna galerija! Ar lielāko prieku gaidam ciemos mazo sprogkaķu interesentus - kristine@liberta.lv vai +371 29299668.

PUBLICITĀTE - 12.02.2009

Pāris jauni rakstiņi ar mūsu vai mūsu mīluļu piedalīšanos - lasiet jauno Lauku avīzes pielikumu "Mājas mīlulis" un žurnālā "Mans mazais" raksts par pozitīvās apmācības noderīgumu bērnu audzināšanā :)

Jaunās bildes no mūsu lieliskās un pavasarīgās pastaigas pa Daugavu atradīsiet šeit...

JAUNAS KAĶĒNU BILDES - 5.02.2009

Mazie sprogaiņi aug ne pa dienām, bet pa stundām - vēl viena jauna galerija... Kaķa bērni kļūst jau prātīgāki, mazāk ķersta mammas asti, biežāk savējās, murrāt jau ir iemācījušies, nagu griešana gan vēl nekiek atzīta kā labākā nodarbe, bet mēs cenšamies Sūtiet ziņu, ja vēlaties kļūt par mazo reksēnu jaunajiem saimniekiem - kristine@liberta.lv !

  Kittens 10 weeks old

JAUNAS BILDES - 29.01.2009

Kaķēni atkal izauguši un tikuši pie jaunām galerijām... Arī kaķēnu lapā jaunas bildes! Tuvojas Valentīndiena un daži kaķa bērni vēl meklē savus īstos saimniekus :)

ŽURNĀLS IEVA - 21.01.2009

Mūsu skaistās modeles Habuce un Alīte pozē žurnāla "IEVA" mīluļu lapas rakstam par ziemas priekiem un Ninuce ar saviem E-skruļļiem demonstrē kā jāaudzina mazie kakju bērni!
Zurnals Ieva 21.01.2009

PIRMĀ BALLĪTE - 17.01.2009

Sestdien sarīkojām pirmo šī gada kucēnu ballīti - un tā bija viena īsta ridžbeku balle - piedalījās gan daži mūsu radinieki, gan draugi un kaimiņi :) Vislielākais paldies visiem par foršo kompāniju - pārējos gaidam citā reizē, bez ballītes cauri netiksiet! Bildes šeit...

Puppy party
Mani vislabākie, visskaistākie, vismīļākie - Habuce, Alīte, Asadi un Ariela gatavi ballēties...

DAUDZ LAIMES - 14.01.2009


Mūsu lieliskie Habi+Hony kucēni svin savu pirmo lielo jubileju - šodien visiem 12 skaistuļiem aprit vesels viens gadiņš!!! Tam par godu arī jaunas bildes ARI LIBERTA kucēnu aktuālajā lapā...  Vsiem 12 kucēniem ir paši labākie saimnieki, 3 kucēni dzīvo ārpus Latijas un tikai vienu kucēnu mēs neesam satikuši pēc aizbraukšanas. Visi pārējie ir bieži viesi vai nu mūsmājās, vai kopīgajos izskriešānās pasākumos. No 9 izstāžu kucēniem, 7 ir veiksmīgi uzsākuši izstāžu gaitas un ir nopelnīti jau 5 tituli, apsolamies nākošgad turpināt visu iesākto! Visi kucēni ir apuvuši ikdienas apmācības lietas, mākam labi uzvesties gan mājās, gan ciemos, gan kafejnīcās :) Vāŗdu sakot - man ir patiess lepnums par mūsu fantastsko komandu - vislielākais paldies Jums visiem!!! Lai visiem skaistuļiem šodien ir īpaši garšīgas dāvanas un es ļoti ceru visus satikt jau šajās brīdienās!

KAĶĒNU LAPA - 11.01.2009

Beidzot ir pievienota E-kaķēniem sava lapa - visi skaistie sprogaiņi ir gatavi uz visīstākajām trakulībām, kopīgi medī guļošo suņu astes, kutina ķepas un izaicina uz īstu izskriešanos, kad paliek garlaicīgi. Mamma Nina ir uzdevumu augstumos, lai gan novaldīt 4 mazus palaidņus nav nekāda joka lieta :) Pievienotas arī mammas un tēta galerijas un vēl 2 burvīgas meitenītes ir brīvas!

JAUNAS BILDES - 9.0.2009

Galerijā jaunas bildes - mūsu skrullīšiem jau 1,5 mēneši un mazie jau ir kļuvuši par īstiem dauzoņām! Tante Hauce mazos kārtīgi uzmana un nomazgā, Alīte tā īsti nav sapratusi kā ar viņiem derētu spēlēties, Kika priecājas par maziem skolniekiem un rāda kā ir jātaisa dullās skriešanas pa māju un mamma Nina cenšas visus pa brīdim sasaikt kopā uz kādām pārrunām :) Vēl ir iespējams pieteikties uz dažiem mazajiem sprogainīšiem - mazie drīkstēs pārbraukt pie jaunajiem saimniekiem Valentīndienā - gaidīšu ziņu - kristine@liberta.lv !