Tie esam mēs - Kristīne, Linards, mūsu dēli Leo un Larss Liberti. Mēs visi dzīvojam Ikšķilē, privātmājā ar skaistu skatu uz Daugavu. Mums visiem patīk aktīva atpūta vasarās kopīgi braucam ar riteņiem, ziemā ar sniega dēļiem un slēpēm un tumšajos vakaros kopīgi sildamies pie kamīna vai uzņemam jaukos ciemiņus savā mājā... Mums patīk ceļot, parasti visur braucam ar bērniem un bieži arī ar Habīti un Alīti, kaķi gan parasti paliek sargāt māju :)

Man pašai suņi ir vienmēr bijuši sirdslieta jau no agras bērnības - esmu izaugusi kopā ar opapa skaistajiem un gudrajiem vācu aitu suņiem un jāsaka, ka laikam tieši mans opaps - Renato Bremze ir "vainīgs" pie manas mūža mīlestības uz suņiem. Esmu mācījusies staigāt turoties Kenta kažokā un esmu mācījusi Karro paklausības komandām kopš iemācījos runāt :) Mans pirmais izaudzinātais suns bija VAS Amo - viņš bija suns ar kuru varēju mierīgu sirdi pastaigāties bez pavadas, zināju, ka viņs klausīs vienmēr kaut arī man bija tikai 13. gadi. Mēs abi gājām uz mežu un viņš mani vilka ar slēpēm, ragavām un pat skrituļdēli. Amo bija lielisks suns un tādēļ es zināju, ka arī man pašai būs savs suns - taču tas nu bija nedaudz jāpagaida...

2002.gadā mēs ar Linardu dzīvojām dzīvoklī Rīgas centrā, tāpēc sapnis par suni bija vēl nedaudz jāatliek. Pēc izglītības esmu finansiste un diezgan ilgi arī strādāju atbilstošā sfērā - auditorfirmā Ernst&Young, vēlāk ASV vēstniecības finanšu nodaļā. Tajā laikā piepildīju savu sapni par sprogaino kaķi - tā nu pēc brauciena uz Vīni mums pievienojās Amre - pirmā Selkirkas rekss kaķe Baltijā un Skandināvijā. Taču lai arī piedalījos kaķu izstādēs un nodibināju savu audzētavu - Lamblike, sapratu, ka man pietrūkst tieši suns! Tā nu pēc ilgiem meklējumiem sapratu, ka mana īstā šķirne ir Rodēzijas ridžbeks - un pēc tikšanās ar šiem suņiem dzīvē - šaubu vairs nebija nekādu. Nu atlika tikai grūtākā daļa - izvēlēties audzētāju un kucēnu ... Man ļoti paveicās, jo Rīgā uz izstādi bija atbraukusi Tuija no Somijas labākās ridžbeku audzētavas Malozi - mēs uzreiz sapratāmies un apskatot cik mierīgi un nosvērti ir viņas suņi - arī par šo jautājumu mums ar vīru šaubu vairs nebija - bija pilnīgi skaidrs, ka mūsu sunīte nāks tieši no audzētavas Malozi Somijā!

Sekoja garš un ilgs gaidīšanas laiks, taču jau 2005.gada augustā mēs visi devāmies pēc mūsu mazās Habītes!!! Tuija ir fantastiska audzētāja, kā vīrs smejas, Tuija ir mana guru suņu lietās un tas nebūs melots :) Es ļoti augstu vērtēju mūsu draudzību un esmu bezgala lepna, ka esmu Malozi komandas sastāvā! Habīte ir mana mūža VIS VIS VIS fantastiskākais suns - viņa ir nosvērta, gudra, ārkārtīgi jauka un atraktīva, ir vislielākais prieks ar viņu nodarboties! Mēs jau kopš pirmajām dienām saprotamies no pus vārda un es skaidri zinu, ka ridžbeks ir mans suns par visiem 100%. Habe ir lielākā bērnu draudzene, jo ir augusi kopā ar mūs dēliem Leo (3,5) un Larsu(1,5) un arī ar mūsu kaķiem Habuce saprotas fantastiski! Mēs ar Habi esam 2 gadus nodarbojušās ar obedience un veiksmīgi nokārtojām BH eksāmenu, arī adžilitī Habei ļoti patīk, tā kā izklaižu mums netrūkst! Un kad Habucei piedzima pirmie kucēni, protams, ka mēs atstājām jauko Alizeti mūsmājās - tā arī mans sapnis par 2 RR uz dīvāna ir piepildījies!

Pēc Habes un audzētājas Tuijas fantastiskajiem panākumiem World Winner Show 2006, kur Habe ieguva prestižo JWW-06, BOB Junior un arī Best in Show Junior titulu es sapratu, ka man ir vēl ļoti daudz jāmācās suņu izstādīšanas jomā, un tāpēc atkal ar Tuijas ieteikumu es sazinājos ar Eiropas labāko hendlinga speciālistu - Gerard O' Shea no Zviedrijas! Viņš ar prieku piekrita braukt uz Rīgu un vadīt mums apmācības kursus un tā nu es tiku pie jauna hobija - hendlinga kursu organizēšanas!

Kopš ir piedzimuši mūs dēli Leo un Larss es neesmu atgriezusies biroja darbā, jo sapratu, ka klasiskā karjera var pagaidīt un ka dzīvē vispār ir daudz jaukāki laika pavadīšanas veidi par 8h darbadienu katru dienu. Tādēļ pēc ilgiem meklējumiem mēs izlēmām paturpināt manu aizraušanos ar suņiem un pieņēmām Austrālijas kompānijas Ezydog piedāvājumu kļūt par viņu oficiālajiem pārstāvjiem Baltijā. Mans vīrs Linards ir politologs pēc izglītības, bet privātuzņēmējs savā pārliecībā. Viņa uzņēmums ir lielākais pirts slotu piegādātājs lielveikaliem un arī Intex virsszemes baseinu pārstāvis Latvijā - www.intexshop.com. Savus dēlus mēs audzinam paši, mums ir ļoti paveicies, ka varam savu biznesu sakārtot tā, ka redzam savus bērnus augam - tas laiks taču ir tik īss un tik īpašs... Tā nu mēs ikdienā dzīvojamies pa Ikšķili un šad tad dodamies uz Rīgu darīšanās :)

Viens no maniem vēl nepiepildītajiem sapņiem ir FCI atzītas Rodēzijas ridžbeku audzētavas nodibināšana, diemžēl Latvijā ir ļoti stingri noteikumi, salīdzinot ar citām valstīm, un pie mums ir jāizaudzina 2 kucēnu metieni un jāpabeidz kinoloģiskie kursi gada garumā, lai tiktu pie reģistrētas audzētavas, bet es zinu, ka to izdarīšu!

Tā nu vēlu Jums patīkamu viesošanos mūsu lapā un pienāciet atkal - mums ir liels prieks, ka mūsu draugu pulks aug! Mūs bieži var sastapt suņu izstādēs, šad tad arī kaķu izstādēs un vienmēr mūsu mājās "Zaķu Muiža" Ikšķilē - tā kā droši brauciet ciemos! Un neaizmirstiet ierakstīt mūsu viesugrāmatā :)


Es ar Habīti un Alīti mūsu Daugavas pludmalē...