Pateicoties savam sprogainajam kažokam Selkirkas rekss kaķus bieži sauc par kaķiem aitas kažokā:)

Selkirkas rekss kaķis ir ar masīvu, kompaktu ķermeni, apaļu galvu un spēcīgiem kauliem. Viņiem ir samērā masīvi kauli, vidēji garas kājas, lielas un spēcīgas ķepas. Galva ir apaļa, plata, vidēji liela, ar iespiedumu uz deguna. Ausis ir novietotas tālu viena no otras, tām ir noapaļoti galiņi. Acis ir ļoti izteiksmīgas, lielas un apaļas, novietotas atstatus.

Atšķirībā no citām reksu mutācijām Selkirkas reksiem gēns, kurš nosaka viļņota apmatojuma rašanos, ir dominējošais, tāpēc Selkirkas rekss kaķus ir atļauts pārot ar Britu īsspalvainajiem, Persiešu un Ekzotu šķirnes kaķiem un metienā piedzimst gan taisnspalvaini gan sprogaini kaķēni. Abu veidu rekss kaķiem kažoku veido mīksta un plīšveidīga vilna - sevišķi patīkama tā ir pieskārienam pēc garas un nogurdinošas darba dienas:)

Pēc rakstura šie reksi ir draudzīgi, mīlīgi un maigi dzīvnieki. Viņiem patīk uzturēties cilvēku sabiedrībā, šie kaķi ir brīnišķīgi mīluļi bērniem, kā arī ļoti labi satiek ar citiem mājdzīvniekiem. Selkirkas reksi ir ļoti sabiedriski, viņiem patīk piedalīties it visā ko dara saimnieks - gan mājas tīrīšanā, gan trauku mazgāšanā, gan avīžu lasīšanā, gan darbā ar datoru:)

Selkirkas reksiem vilna var būt gan gara, gan īsa - arī šī šķirnes īpatnība ir pateicoties dažādajām kaķu šķirnēm, kas ir izmantotas Selkirkas rekss šķirnes selekcijā. Abu tipu kaķu kažoks neprasa lielu kopšanu, pietiekoši ir izsukāt kaķi reizi nedēļā ar ķemmi, kurai ir reti zari. Protams, kā jau visiem šprogu īpašniekiem, arī Selkirk rekss kaķiem kažoks izskatās visefektīvāk pēc mazgāšanas vai samitrināšanas ar ūdeni. Lai kaķim nesabojātu kažoka viļņojumu, pēc mazgāšanas to nedrīkst spēcīgi ķemmēt, vislabāk, ja tas izžūst dabīgi un tikai nākamjā dienā tiek nedaudz izsukāts.