"B" kucēni ir dzimuši  2009.gada 27.jūnijā!!!

9 kucēni: 4 pareizi puikas, 2 pareizas meitenes, 3 multi kroņu meitenes (viena ar brūno degunu)

Daži kucēni vēl ir pieejami - vairāk info - kristine@liberta.lv vai +371 29299668


Tēvs: Masithela's Irresistable Chango

Māte: MALOZI Habiba

Chango
DOB 08.09.2002
augums 68cm, svars 46kg
HD A/A, ED 0/0
Godkent temperamenta testa pārbaude
DOB: 16.06.2005
augums 63cm, svars 34kg
HD B/A, ED 0/0
acu pārbaude, BH kompanjonsuns

TOP winning RR in Norway 2005 & 2006.
International and Nordic Champion, Champion of Norway, Sweden, Denmark & Finland.
Nordic Winner 2005 & 2006, BIS in Norwegian specialty 2005.
10th best show dog in Norway from all breeds in 2005

BEST IN SHOW Junior in World dog show 2006 - Poznan, Junior World Winner 2006. 
Champion of Finland, Denmark, Baltics, Latvia, Lithuania, Estonia, Slovenia, Belarus, Georgia and Azerbaijan.
JCH of Baltic's & Belarus, Club Winner 2007, Caucasian Winner 2008

   

 

Mūsu Habe ir dzimusi Somijā, slavenajā audzētāvā Malozi, kura ir vairākus gadus tikusi apbalvota par nozīmīgo ieguldījumu ridžbeku šķirnes attīstībā. Habes audzētāja Tuija ir mans ridžbeku guru, mēs kopīgi braucam uz izstādēm, ciemojamies, tiekamies un izklaidējamies un es noteikti no viņas esmu iemācījusies gandrīz visu ko šobrīd zinu par ridžbekiem. Ka Tuija smejas, viņa daudzus savus somu kucēnu saimniekus nesatiek tik bieži kā mani :) Gadu gaitā esmu mērķtiecīgi iepazinusies ar ļoti daudziem audzētājiem no visas pasaules un esmu gandarīta, ka pateicoties Tuijai man ir izveidojies pareizs priekšstats par šķirni un to, ko vēlos tajā redzēt kā audzētāja. Man ļoti svarīgs noteikums ir suņa temperaments un to arī uzskatu kā galveno vadlīniju, kad domāju par audzēšanu. Ridžbeks manā skatījumā ir pašpārliecināts, spēcīgs, atlētisks suns, kuram vienmēr patīk aktīvas nodarbošanās kopā ar saimnieku. Jauno saimnieku izvēle ir ļoti atbildīgs process, jo kucēns būs ģimenes loceklis padsmit gadus, tādēļ es  ļoti nopietni izsveru vai konkrētā ģimene ir gatava ridžbekam attiecīgajā laika posmā. Ridžbeks nav rotaļlieta, bet gan īsts, skaists, aktīvs un fantastisks suns, kuram augot būs nepieciešama cieša saikne ar ģimeni un izmantojot tādas mūsdienīgas apmācības metodes kā klikertreinings un šeipings, ridžbeku var apmācīt ārkārtīgi daudzpusīgām aktivitātēm - cilvēku meklēšanai un glābšanai, medībām, kompanjonu paklausības nodarbībām, adžilitī, frisbī, dejām, dažādiem trikiem utt. Ridžbeks būs tieši tik gudrs, cik saimnieks spēs no šī suņa mācīties un izmantot to visu savā labā, tādēļ no sirds iesaku izlasīt kādu no Karen Pryor lieliskajām grāmatām, ja vēlaties kļūt par ridžbeka saimniekiem.

Tagad nedaudz par skaisto tēti - Chango ir ridžbeks ar lielo R, viņu nevar nepamanīt ringā, pat ja tur atrodas desmitiem ridžbeku, es esmu sekojusi līdzi viņa gaitām jau ilgus gadus un esmu vienmēr apbrīnojusi cik lieliska komanda ir Marit un Chango. Gan Habe gan Chango ir ļoti līdzīgi savā uzbūvē - abi ir tiešām spēcīgi, muskuļoti suņi ar fantastiskiem temperamentiem - pašapzinīgi, nosvērti, patstāvīgi domājoši (mežā varu droši justies pat melnā tumsā, jo zinu, ka Habe pieņems pareizu lēmumu, ja radīsies iemesls mani aizsargāt) un tajā pašā laikā abi ir lieliski bērnu aukles un draudzīgi pret jebkura vecuma un lieluma suni. Chango dzīvo kopā ar 3 gadus jaunāko ridžbeku Thanzi un Habe ir mamma Alei katru dienu, meitenes visu dara kopā un ir vislabākā komanda. Abi vecāki ir fantastiski izstāžu uzvarētāji - Habe ar savu vēsturisko BIS JUNIOR uzvaru Pasaules suņu izstādē un to turpinot un iegūstot 10 valstu čempionu titulus un Chango ir Norvēģijas labākais ridžbeks vairāku gadu garumā ne tikai ridžbeku konkurencē. No Chango burtiski staro vīrišķība, viņu ieraugot ir pilnīgi skaidrs, ka tas ir ridžbeks un pie tam vīrietis! Chango ir ne tikai skaists, bet arī ļoti gudrs ridžbeks, dzīvojot pilsētā Chango pastaigājas bez pavadas, un ir uzticams palīgs arī bērnu pieskatīšanā :) Habei ļoti patīk visi mazuļi, kad mums mājās ir kaķēni, tad Habe ir pilnīgi pārliecināta, ka tie ir viņas bērni, kuri ir jālaiza un jāčubina.  Habe pavisam notiekti ir galvenais suns mājās, Alīte ar prieku iesaista mammu rotaļās, bet ja tiek pateikts, ka ir gana, tad tā arī notiek. Chango skaistā mamma Sariba ir ilgu gadu uzvarētāja un slavenākā sune Norvēģijā, tāpat arī Chango lieliskais tētis, kurš ir atvests no ASV ir neatkārtojams ridžbeks, un tā kā Barons ir ar brūnu degunu, iespējams, ka sagaidīsim arī kādu brūnā deguntiņa kucenu :)

puppies

Vai ridžbeks ir īstais suns tieši Jums - to var uzzināt vislabāk atbraucot pie mums ciemos, es vienmēr priecājos, ja topošie saimnieki laikus pie mums ir atbraukuši izrunāties, tad var lenām apskatīt un izčamdīt suņus dzīvē, jo uz bildītes tomēr viss ir pavisam savādāk. Es vienmēr cenšos izskaidot, kāds ir ridžbeks un ģimene parasti stāsta par saviem ikdienas ieradumiem un tad mēs kombinējam to visu kopā - kā un vai šobrīd tur iederētos mazs ridžbekbēbis :) Ir jāņem vēra, ka kucēns mājās ienes daudz prieka, bet tik pat arī atbildības, tāpēc es ļoti priecājos, ja saimnieki ir mācīties griboši, jo es ar lielāko prieku dalos savā milzu bibliotēkā un videotēkā par mūsdienīgām suņu apmācības un psiholoģijas tēmām. Mēs bieži rīkojam suņu ballītes, tikšanās, apmācības, pārgājienus, jūras skriešanās, pastaigas gar Daugavu utt jo ir tik skaisti pavadīt laiku ar cilvēkiem, kurus visus vieno tik burvīga lieta kā ridžbeks! Mūsu komanda kopīgi rīko arī izstāžu braucienus un ceļojumus, kopā mēs esam vareni un neuzveicami :)

Varbūt nedaudz netipiski mūsdienām, bet ikdiena ar suņiem un bērniem ģimenē ir izrādījusies ļoti tuva manai būtībai, nu jau 5 gadus izbaudu šo privilēģiju būt visu pirmām kārtām mammai un suņu saimniecei, lai arī šad tad nākas padarīt iekrātos darbus velākās vakara stundās, tas noteikti ir manas dzīves vislabākais laiks un es esmu bezgala laimīga, ka visa mūsu ģimene ir tik ļoti cieši saistīta ar suņiem - mēs visi kopā braucam ar riteņiem, tad suņu meitenes ir piekusušas uz visu vakaru, ziemā ejam kopīgi slidot uz Daugavu, sunes lēkšo gar upi, kamēr mēs slidojam pa aizsalušo Daugavu. Arī slepot ar ridžbekiem var skaisti - gan kalnos, gan pa pļavām - ridžbeks ir ļoti daudzpusīgs suns un ja ģimene ir aktīva, tad visi kopā varēs pavadīt lielisku laiku ārā jebkādos laika apstākļos. Ridžbeks ir mans suns no papēžiem līdz matu galiņiem un es esmu bezgala laimīga, ka esmu atradusi savu īsto suni tik viegli! Lai mums visiem veicas atrast savus īstos - ar lielāko prieku gaidīšu ziņu - kristine@liberta.lv vai zvanu +371 29299668, ja jūs ir ieinteresējuši mūsu gaidāmie kucēni!

Galerija no Habes ciemošanās Norvēģijā ir apskatāma šeit...

Turot īkšķus uz drīzu tikšanos ar mazajiem Čabīšiem - Kristīne. 
              

Vairāk informācijas par mūsu suņiem un planotajiem kucēniem variet saņemt rakstot mums ziņu, vai izmantojot e-pastu: kristine@liberta.lv vai zvanot +371 29299668.
 
 
 

      Gaidāmo kucēnu ciltsraksti:

 

B litter's pedigree