INFORMĀCIJA PAR HENDLINGA KURSU NORISI -

 

 

Gerarda O'Shea apmācības kurss notiks - 31.oktobrī - 2.novembrim, norises vieta - jaunais suņu apmācības centrs BIS, Ulbrokas ielā 46 (braucot pa Bikernieku ielu uz Mežciemu no centra puses pirmajā luksaforā pēc meža jāgriežas pa labi un kreisajā pusē būs dzeltena māja ar uzrakstu un lielu rozeti) .

 

Piektdien - 1.novembrī klikera nodarbības notiek no 18:30 - 21:00, suņus līdzi nav jāņem, bet labs noskaņojums gan ir obligāts priekšnosacījums. Strādāsim grupās, lai saprastu šeipinga principus un plašo pielietojumu jebkurā dzīves situācijā.

 

Hendlinga nodarbības ilgst aptuveni 4 stundas ar kafijas pauzi pa vidu – pamata līmeņa grupai ir kopā 8h apmācība, kas ir sadalīta divās dienās - 

 

Sestdien - 1.novembrī nodarbības notiek no 13:00 - 17:00.

Svētdien - 2.novebrī apmācības turpinās no 10:00 - 14:00.

 

Augstākā līmeņa apmācība notiek
Svētdien - 2.novebrī no 17:00 - 21:00.

 

Lūdzu visus ierasties laicīgi, atrast suņu centra BIS košo dzelteno ēku (uz durvīm būs www.ezydog.lv logo). Pienāciet otraja stāvā pie reģistrācijas galdiņa un sarakstā tiks atrasts Jūsu vārds un tiksiet pie dalībnieka uzlīmes atbilstoši grupai. Pirmā stunda būs ievaddaļa, kad suņi guļ savās vietiņās vai automašīnās, pēc tam sāksies praktiskās nodarbības. Tam seko ~20 minūšu kafijas pauze un tad atkal turpinām ar nedaudz teoriju un praktisko apmācību.

 

Pirms nodarbības lūdzu visus iekārtot savus suņus būros vai guļvietās ārpus zāles telpām (tiks ierādīta atseviša telpa), ja Jums nav būris un laika apstākļi atļauj, atstājiet suni mašīnā uz pirmo nodarbības daļu. Suņa būris vai guļvieta būs ļoti noderīgs visu nodarbības laiku, to neaizmirstiet paņemt līdzi. Būris ir nepieciešams tādēļ, lai suns nebūtu pārguris, pirms sākas praktiskā nodarbības daļa, un arī saimniekam ir daudz lielāka iespēja dzirdēt, ko stāsta pasniedzējs, ja nav nemitīgi jāpieskata savs suns, tādēļ lūdzu paņemtiet līdzi būri, atstājiet suni automašīnā vai atvediet līdzi suņa pieskatītāju, kurš varēs ar suni atpūsties kafejnīcas telpās, kamēr notiek nodarbības teorētiskā daļa.

 

Kursu norises laikā sporta zāles telpās drīkst atrasties tikai dalībnieki, lūdzam visus līdzbaucējus būt saprotošiem un izmantot citas palīgtelpas, kamēr notiek nodarbības! Uz nodarbību drīkst ņemt līdzi 2 suņus un mainīt viņus nodarbības gaitā (ja viens suns ir piekusis, variet strādāt ar otru) , taču noteikti nevajadzētu nākt uz katru nodarbību ar citu suni. Suņu meitenes meklēšanās laikā kursos piedalīties nedrīkst un kursu maksa netiek atgriezta. Būsim kulturāli un savāksim visu, kas paliek aiz sava suņa - neaizmirstiet mājās maisiņus!

 

Suni var motivēt dažādos veidos - ja izvēlaties klasisko motivāciju - ēdienu, tad līdzi ņemiet DAUDZ VESELUS cīsiņus/frikadeles/vistiņas vai citus gardumus sunim lielos gabalos!!! Sunim nodarbībā jābūt izsalkušam – mazāka barošana kursu dienā un mazāka barības deva iepriekšējā vakarā, Jūs taču arī nespētu motivēt saldais ēdiens, ja būtu tikko pārēdušies :) Motivācijai variet izmantot arī rotaļlietas vai dažos gadījumos arī rotaļa ar saimnieku ir vislabākais apbalvojums, katrā gadījumā - padomājiet par to, kas Jūsu sunim patīk un neaizmirstiet to mājās!

 

 

Paņemiet līdzi dažādas izstāžu pavadiņas, ja iespējams neizmantojiet savelkošās ķēdes, labāk auduma vai ādas pavadiņas. Kucēni piedalās nodarbībās ar ikdienas pavadām. Noderēs arī ūdens sunim un kāda uzkoda un padzēriens saimniekam atpūtas brīžos. Uzvelciet ērtus apavus - nodarbības praktiskajā daļā būs daudz ērtāk ar neklaudzošiem zempapēžu apaviem. Pierakstu bloknotus līdzi ņemt var, bet daudz tie nebūs jāizmanto – Gerards ir ļoti harizmātisks un atraktīvs skolotājs, tā nebūs parasta lekcija, tas ir uzvedums! Un esiet gatavi jautrībai :)